Μίχαλος σε Μητσοτάκη: Η οικονομία επιστρέφει σε θετική πορεία

Σε θετική πορεία επιστρέφει μετά από μεγάλο διάστημα ύφεσης και στασιμότητας, η ελληνική οικονομία επισημαίνει ο πρόεδρος ΚΕΕ και ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη με υπόμνημα για τις θέσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων επ’ ευκαιρία της χθεσινής (11/7) σύσκεψης εργασίας της Ν.Δ. για τις εξελίξεις στην οικονομία και τον μεταρρυθμιστικό ρόλο των Επιμελητηρίων.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στο υπόμνημα ότι για επιστροφή σε τροχιά δυναμικής και διατηρήσιμης μεσοπρόθεσμα ανάπτυξης, απαιτούνται:

– Ανταγωνιστική παραγωγή, μέσα από σοβαρές επενδύσεις σε φυσικό και ανθρώπινο κεφάλαιο, στην καινοτομία, στην ποιότητα, στη διαφοροποίηση. Ευνοϊκό φορολογικό περιβάλλον.

Οι προτάσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος περιλαμβάνουν:

– Νέο σύστημα φορολόγησης με μεταβλητό αφορολόγητο βάσει εισοδημάτων – δαπανών, με στόχο και την αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων. Φορολογικοί συντελεστές μικρότεροι του 20%.

– Καθιέρωση δύο συντελεστών ΦΠΑ, 11% και 22%.

– Αναμόρφωση Φόρου Ακίνητης Περιουσίας με πρόβλεψη αφορολόγητου ορίου.

– Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

– Χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές για ενίσχυση της ανάπτυξης και απασχόλησης με σταδιακή μείωση από 20% σε 10%.

– Καταπολέμηση γραφειοκρατίας και χαμηλής αποτελεσματικότητας Δημοσίου.

– Διασύνδεση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με επιχειρήσεις και παραγωγική διαδικασία, ώστε να αξιοποιηθεί το υψηλό δυναμικό στην επιστημονική έρευνα και να σταματήσει η μετανάστευση του επιστημονικού προσωπικού στο εξωτερικό.

– Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

– Στήριξη εξαγωγών με αναπτυξιακά κίνητρα και χρηματοδότηση.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΘΕΤΙΚΗ, ΠΟΡΕΙΑ, ΜΙΧΑΛΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!