Μειώνεται από αύριο το κατώτερο όριο αποδείξεων tax free (εγκύκλιος)

Την μείωση του προβλεπόμενου ορίου αποδείξεων λιανικής πώλησης στα 50 ευρώ, από αύριο, γνωστοποίησε με εγκύκλιο της, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο αναφέρεται: «Σας κοινοποιούμε για ενημέρωση και εφαρμογή την αριθ. πρωτ. ΠΟΛ.1149/3.10.2016, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 3231 τεύχος Β’ και ισχύει 15 ημέρες από την δημοσίευση της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ήτοι 21-10-2016 με την οποία τροποποιείται η αριθ. πρωτ ΠΟΛ.1338/30.12.1996 και συγκεκριμένα το άρθρο 2 αυτής. Ειδικότερα με την εν λόγω τροποποίηση μειώνεται το προβλεπόμενο όριο αποδείξεων λιανικής πώλησης στο πόσο των 50 ευρώ».

Η συγκεκριμένη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, ήρθε μετά από διαρκείς και επίμονες εισηγήσεις του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) για μείωση στα 50€ από 120€ του κατώτερου ορίου συναλλαγών tax free.

Η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έρχεται να επιλύσει ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα της αγοράς για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, όπως τονίζεται.

Στόχος της ανωτέρω ενέργειας, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου και της αγοράς, είναι η αύξηση των πωλήσεων σε κατοίκους χωρών εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης και η ενίσχυση του αριθμού των αντίστοιχων παραστατικών με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και τα φορολογικά έσοδα της χώρας μας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 50 ΕΥΡΩ, ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ, TAX FREE, ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ, ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ ΟΡΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!