Μέγιστο «άνοιγμα» για τα κρητικά προϊόντα σε Καναδά και ΗΠΑ

Tη μέγιστη δυνατή εισαγωγή κρητικών προϊόντων στον Καναδά, και ευρύτερα στην αμερικανική αγορά, ζήτησε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, μιλώντας σε ομογενείς επιχειρηματίες εισαγωγής τροφίμων στο Μόντρεαλ, στο πλαίσιο της επισκεψής του στον Καναδά.

Ο περιφερειάρχης συγκεκριμένα είχε συναντήσεις με ομογενείς επιχειρηματίες εισαγωγείς τροφίμων, και επισκέφθηκε μεγάλες επιχειρήσεις- εγκαταστάσεις που εισάγουν παραδοσιακά κρητικά προϊόντα. Ειδικότερα, ο κ. Αρναουτάκης συναντήθηκε με τον κρητικής καταγωγής, Ρεθυμνιώτη Δημήτρη Νικολιδάκη, η εταιρεία του οποίου, η «Miron», εισάγει και διαθέτει κυρίως κρητικά προϊόντα όπως λάδι, τυρί, παξιμάδια, αρωματικά φυτά κ.ά.

Επίσης, είχε συνάντηση με τους έλληνες ιδιοκτήτες εταιρείας, από τις μεγαλύτερες στην εισαγωγή τροφίμων στον Καναδά, την «Pilaros». Πρόκειται για τα αδέλφια Σωτήρη και Μιλτιάδη Αντύπα από την Κεφαλλονιά, η εταιρία των οποίων εισάγει και διαθέτει στην καναδική αγορά πάνω 2.000 τόνους ελαιόλαδο ετησίως. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εταιρεία τυποποιεί λάδι που παράγεται στην Κρήτη και στη Μεσσηνία.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, που επισκέφθηκε επί τόπου τις εγκαταστάσεις και των δύο επιχειρήσεων, κάλεσε τόσο τον κ. Νικολιδάκη όσο και τα αδέλφια Αντύπα, να επισκεφθούν το επόμενο διάστημα την Κρήτη, προκειμένου να έχουν επαφές τόσο με παραγωγούς Κρητικών προϊόντων, όσο και με εξαγωγείς του νησιού, πρόσκληση που έγινε ένθερμα αποδεκτή.

Η εταιρεία «Pilaros» εισάγει επίσης και κρητικά τυποποιημένα προϊόντα, τα οποία με τη σειρά της, τα διαθέτει στις αγορές της Αυστραλίας και της Βόρειας Αμερικής.

Επίσης, ο περιφερειάρχης συναντήθηκε με στελέχη του Συλλόγου Κρητών Μόντρεαλ, παρουσία μελών της κρητικής παροικίας του Κεμπέκ.

Χθες, ο Σταύρος Αρναουτάκης εγκαινίασε την έκθεση φωτογραφίας που είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια παρουσίας του κρητικού στοιχείου στην ευρύτερη περιοχή του Μόντρεαλ. Στη σπουδαία έκθεση που πραγματοποιείται στο δημαρχείο του Μόντρεαλ, παρουσιάζονται φωτογραφίες ντοκουμέντο απο τη διαχρονική πορεία των κρητών ομογενών και των συλλόγων τους, από το 1912 μέχρι σήμερα.

Είναι δε χαρακτηριστική η τιμή που γίνεται στο σύλλογο Κρητών Μόντρεαλ, καθώς το δημαρχείο φιλοξενεί για πρώτη φορά εκδήλωση φορέα που δεν έχει άμεση σχέση με τη δημοτική Αρχή.

Σήμερα, ο περιφερειάρχης Κρήτης είχε συναντήσεις με τα μέλη του Ελληνικού Συμβουλίου του Κεμπέκ, της Κρητικής Ένωσης, καθώς επίσης με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Θάνο Καφόπουλο και επιχειρηματίες της περιοχής.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!