Μασούτης: Ανοίγει το 57ο κατάστημα στην Αθήνα

Με νέο κατάστημα συνεχίζεται το «success story» του Μασούτη στην Αθήνα. Η «επίθεση» του Βορειοελλαδίτη επιχειρηματία στην αγορά της Αθήνας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση προκαλώντας περαιτέρω ανταγωνισμό.

Η Αθήνα αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στο σχεδιασμό του μέλλοντος για τον Όμιλο Μασούτη.

Με τα 56 καταστήματα που έχει σήμερα στην Αττική, μετά την εξαγορά της Προμηθευτικής πέρυσι το καλοκαίρι, ο Όμιλος καλύπτει μόλις το 3% της συγκεκριμένης αγοράς, οπότε τα περιθώρια περαιτέρω μεγέθυνσης είναι μεγάλα.

Έτσι, ο Μασούτης ανοίγει το νέο σούπερ μάρκετ των 680 τ.μ. (με επιπλέον αποθήκες 200 τμ) στο Περιστέρι, το οποίο θα λειτουργήσει πριν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Συνολικά, το πανελλαδικό δίκτυο της αλυσίδας Μασούτη αποτελείται από 331 καταστήματα.

Φέτος συμπληρώνεται μια δωδεκαετία αδιάλειπτης κερδοφορίας για τον Όμιλο Μασούτη.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες ο τζίρος του 2019 θα ξεπεράσει τα 830 εκατ. ευρώ που αν συγκριθεί με τα περυσινά 770 εκατ. ευρώ συνιστά αύξηση κατά 8% τουλάχιστον.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούσαν ότι τα κέρδη προ φόρων είναι πιθανό να αγγίξουν τα 20 εκατ. Ευρώ.

Στα αποτελέσματα του 2019 για πρώτη φορά θα ενσωματωθούν οι πωλήσεις του πρώην δικτύου της «Προμηθευτικής» μιας ολόκληρης χρονιάς.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΘΗΝΑ, ΜΑΣΟΥΤΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!