Μαρινόπουλος: Σειρά τριτανακοπών από πιστωτές βάζουν εμπόδια στην συμφωνία

Δεύτερη τριτανακοπή ασκήθηκε κατά της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που επικύρωσε τη συμφωνία μεταξύ Σκλαβενίτη και Μαρινόπουλου. Συγκεκριμένα, εννέα πιστωτές της αλυσίδας προχώρησαν χθες στην άσκηση της τριτανακοπής, ζητώντας είτε την ακύρωση των αποφάσεων του δικαστηρίου είτε την ένταξή τους στον πίνακα των πιστωτών που θα πληρωθούν με βάση όσα προβλέπονται στη «συμφωνία διάσωσης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δικόγραφο αμφισβητείται η συμπλήρωση του ποσοστού θετικών ψήφων στη Συμφωνία Εξυγίανσης ίσου ή ανώτερου με αυτό του 60% του συνολικού ποσοστού των πιστωτών, με υπολογισμό των συνολικών απαιτήσεών τους ως προς τις συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας.

Η εκδίκαση των παραπάνω τριτανακοπών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» έχει προσδιορισθεί από τα τέλη Απριλίου έως τις αρχές Μαΐου, κάτι ωστόσο που δεν θεωρείται οπωσδήποτε ικανό να καθυστερήσει την ολοκλήρωση της μεταβίβασης της «Μαρινόπουλος» στη «Σκλαβενίτης». Οπως εξηγούν νομικοί κύκλοι στην «Κ», η πλευρά της «Μαρινόπουλος» μπορεί να ζητήσει από το δικαστήριο επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, δηλαδή ορισμό δικάσιμου για τις τριτανακοπές νωρίτερα από τις ημερομηνίες που έχουν ήδη προσδιορισθεί, επικαλούμενη λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Επιπλέον, οι τριτανακοπές δεν αποκλείεται να κηρυχθούν άκυρες εάν δεν κοινοποιηθούν – επιδοθούν σε όλους τους διάδικους έως τις 20 Φεβρουαρίου 2017, κάτι πάντως που μέχρι χθες δεν είχε γίνει. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, το κόστος επίδοσης σε όλους τους διαδίκους στη συμφωνία εξυγίανσης της «Μαρινόπουλος» (συμπεριλαμβανομένων τραπεζών και όλων των πιστωτών – προμηθευτών που έχουν συναινέσει) μπορεί να ανέλθει ακόμη και σε 10.000 ευρώ. Σε άλλες περιπτώσεις, πάντως, και αναλόγως του εάν οι τριτανακοπές έχουν εκβιαστικό χαρακτήρα ή όχι, επιδιώκεται κάποιο είδος συμβιβασμού.

Η στρατηγική, πάντως, που θα ακολουθήσουν οι «Μαρινόπουλος» και «Σκλαβενίτης» επί των τριτανακοπών αναμένεται να αποφασισθεί προς το τέλος της εβδομάδας, όταν πλέον θα υπάρχει μία σαφέστερη εικόνα για τον αριθμό, το είδος και την εγκυρότητα των πράξεων αυτών. Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία άσκησης τριτανακοπών επί της απόφασης του δικαστηρίου για τη συμφωνία εξυγίανσης της «Μαρινόπουλος» είναι η 20ή Φεβρουαρίου, καθώς τότε ολοκληρώνεται η περίοδος των 30 ημερών.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΜΠΟΔΙΑ, ΠΙΣΤΩΤΕΣ, ΤΡΙΤΑΝΑΚΟΠΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!