λαϊκές-αγορές-δέσμευση-άδωνι-ότι-καν-263588
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 05.09.2022 | 20:50

Λαϊκές αγορές: Δέσμευση Άδωνι ότι «κανένας παραγωγός δεν θα χάσει την άδειά του»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέας παράτασης έως το τέλος του έτους άφησε τη Δευτέρα στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου, αναφορικά με το ζήτημα της ανανέωσης των παραγωγικών αδειών στις λαϊκές αγορές.

«Αν πράγματι μου ζητηθεί από συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους και νέα παράταση, θα τη δώσω», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στόχος μας είναι να μην μείνει ούτε ένας άνθρωπος που βιοπορίζεται από τις λαϊκές αγορές, χωρίς δουλειά λόγω του νόμου, πρόσθεσε ο υπουργός.

«Είχα ξεκαθαρίσει από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής ότι δεν θέλω να χάσει ούτε ένας άνθρωπος τη δουλειά του. Και αν, επαναλαμβάνω όχι λόγω δικού μου λάθους, αλλά λόγω κωλυσιεργίας διοικητικών υπηρεσιών, είτε κάποιων Δήμων, είτε των Περιφερειών, κάποιοι άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν την άδειά τους, θέλω να είναι ήρεμοι. Δεν θα αφήσουμε ούτε έναν να χάσει τη δουλειά του εξ αυτού του λόγου.

Βέβαια, δεν σημαίνει ότι αυτή η παράταση μπορεί να γίνεται επ’ άπειρον και μπορεί να εξελιχθεί σε έμμεσο τρόπο μη εφαρμογής του νόμου. Γιατί ο νόμος όπως πια τώρα όλοι γνωρίζουν έχει ψηφιστεί για το καλό των λαϊκών αγορών και για αυτό πια έχει αποκτήσει και την ομόθυμη υποστήριξη ακόμα και από εκπροσώπους που στη Βουλή ήταν αντίθετοι και είμαι περήφανος για αυτό».