κύμα-αποχωρήσεων-στον-αβ-βασιλόπου-1051405
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 17.09.2022 | 14:20

«Κύμα» αποχωρήσεων στον ΑΒ Βασιλόπουλο -Τι συμβαίνει

Για κύκλο απολύσεων-αποχωρήσεων, στη γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλο , κάνουν λόγο «πηγές» με βάση «επιθυμία» της μητρικής Ahold – Delhaize.

Το νέο κύμα αποχωρήσεων αφορά συγκεκριμένο αριθμό στελεχών που απασχολούνται στις κεντρικές της εγκαταστάσεις και όπως αναφέρουν ίδιες πηγές, εντάσσεται στις αλλαγές που κάνει ο μητρικός όμιλος στις θυγατρικές του στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Στελέχη της αγοράς υποστηρίζουν ότι το νέο κύμα επηρεάζει μέχρι στιγμής 85 άτομα από τα τμήματα συντονισμού, αποθηκών, πωλητών, περιφερειακών διευθυντών και merchandising και έπονται τα τμήματα του back office και των οικονομικών υπηρεσιών. Οι πληροφορίες πάντως παραμένουν συγκεχυμένες για το πόσοι ακριβώς από τα κεντρικά γραφεία, στα οποία απασχολούνται 680-700 άτομα, αποχωρούν.

Από την άλλη βέβαια, πηγές της «αλυσίδας» επιμένουν ότι αυτά τα νούμερα δεν ισχύουν, ούτε ότι τα στελέχη που εξέρχονται θα λάβουν μόνο τη νόμιμη αποζημίωση. Υποστηρίζουν, χωρίς να δίνουν όμως περαιτέρω πληροφορίες και ακριβή στοιχεία, ότι όσοι φεύγουν λαμβάνουν πέραν της νόμιμης αποζημίωσης και «πριμ» αποχώρησης.