Κορκίδης: Αυξημένη η κίνηση μόνο στο κέντρο, περιορισμένες οι αγορές

Μόνο στο κέντρο της Αθήνας της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά και της Γλυφάδας ήταν αυξημένη η κίνηση κατά τη διάρκεια της  σημερινής κυριακάτικης λειτουργίας καταστημάτων. Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του ο  πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Β. Κορκίδης, προσθέτοντας ότι «στις περισσότερες αγορές οι πωλήσεις της Κυριακής ήταν περιορισμένες και χαμηλότερες των πρώτων δύο ημερών των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Σε γενικές γραμμές τα κυριακάτικα αποτελέσματα δεν επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες των καταστηματαρχών, σε αντίθεση με το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, που η κίνηση ήταν αυξημένη κατά περίπου 30% σε σύγκριση με την Παρασκευή, πρώτη ημέρα των «μίνι» φθινοπωρινών εκπτώσεων», επισήμανε ο κ. Κορκίδης.

Χαρακτήρισε πάντως, «σημαντικό κέρδος της ημέρας το γεγονός ότι μετά από πολύ καιρό είδαμε πολλές οικογένειες να επισκέπτονται την αγορά και τα μαγαζιά όλοι μαζί».

Κατά τον πρόεδρο της ΕΣΕΕΕ, η απόφαση του κάθε Εμπορικού Συλλόγου και εμπόρου μπορεί να μην είχε υποχρεωτική εφαρμογή και να ήταν προαιρετική, αλλά αποτέλεσε εντέλει τον κυριότερο παράγοντα για το πόσες τοπικές αγορές και εμπορικά καταστήματα έχει νόημα να ξαναλειτουργήσουν Κυριακή ή όχι.

Πρόσθεσε δε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης πρέπει να είναι ευχαριστημένο που η αντίδραση των εμπόρων για το τι τελικά θα μείνει και τι θα ξεχαστεί από τη Κυριακή που πέρασε, περιορίζεται μόνο στη «γκρίνια» και ελπίζω η συνέχεια της «μίνι» περιόδου των ενδιάμεσων εκπτώσεων να έχει «μάξι» αποτελέσματα για εμπόρους και καταναλωτές, μια και όλοι το έχουμε ανάγκη.

Η ΕΣΕΕ δεν θα επιτρέψει τον διχασμό της αγοράς μεταξύ εμπόρων που άνοιξαν τη Κυριακή και όσων δεν άνοιξαν τα μαγαζιά τους, μεταξύ καταναλωτών που αγόρασαν ή όχι, ούτε βεβαίως μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων στο εμπόριο», κατέληξε ο κ. Κορκίδης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΥΡΙΑΚΕΣ, ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΟΡΚΙΔΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!