Κοινωνικό Μέρισμα: Τα χρήματα στους λογαριασμούς -Ποιοι όμως θα πρέπει να τα επιστρέψουν

Στους λογαριασμούς της «πρώτης λίστας» των δικαιούχων μπήκαν τα χρήματα για το Κοινωνικό Μέρισμα 2018, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr. Σύμφωνα με τις ως τώρα αναφορές, τα χρήματα εμφανίστηκαν «πρώτα» αργά χθες το βράδυ σε πολλούς δικαιούχους στην Εθνική Τράπεζα και μετά από λίγα λεπτά στην Eurobank ενώ ακολούθησαν η Τρ. Πειραιώς και η Alpha bank.

Από το σύνολο των 1,5 εκατ. εγκεκριμένων αιτήσεων πληρώθηκαν σήμερα οι 1.381.000 ενώ στις 21 Δεκεμβρίου θα υπάρξει νέα πληρωμή για τους υπόλοιπους.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων είναι στις 21 Δεκεμβρίου. Όσοι υποβάλλουν μέχρι τότε αιτήσεις  θα πληρωθούν στις 28 Δεκεμβρίου, όπου είναι και η ημερομηνία της τελευταίας καταβολής.

Ωστόσο στην ιστοσελίδα koinonikomerisma.gr αναρτήθηκε μια παράγραφος για λάθη που πιθανόν να έγιναν ή να γίνουν κατά τη διαδικασία.

Κάτω-κάτω λοιπόν αναφέρεται:

«Μου έχει καταβληθεί το ποσό του μερίσματος είτε από λάθος είτε χωρίς να έχω κάνει αίτηση. Τι πρέπει να κάνω;»

Και η απάντηση που δίνει η υπηρεσία είναι η εξής:

Είναι δυνατή η οικειοθελής επιστροφή από τον λαβόντα του πιστωθέντος στον τραπεζικό του λογαριασμό ποσού κοινωνικού μερίσματος, με την κατάθεσή του στον λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος [Νο 200211 (GR71 0100 0230 0000 0000 0200 211)]. Ως αιτιολογία θα πρέπει να αναγράφεται «επιστροφή κοινωνικού μερίσματος»

 

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ, ΑΤΜ, ΧΡΗΜΑΤΑ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ, ΟΥΡΕΣ, DEPT-Β


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!