Κληρώσεις με δώρα και χρήματα για όσους πληρώνουν με κάρτες

Με κληρώσεις δώρων και χρημάτων, στις οποίες θα μετέχουν όσοι χρησιμοποιούν τραπεζικά μέσα πληρωμών αντί μετρητών, θα επιδιώξει η κυβέρνηση την διάδοση του πλαστικού χρήματος. Οι κληρώσεις θα γίνονται ημερησίως, εβδομαδιαία ή μηνιαία αλλά τα χρηματικά ποσά θα δίνονται ως δυνατότητα αγορών στα καταστήματα που έχουν εγκαταστήσει POS.

Όπως ανέφερε μιλώντας την Τρίτη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο» η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μετά την κοινή υπουργική απόφαση η οποία θα εκδοθεί άμεσα και που θα περιγράφει τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που θα αναγκαστούν πρώτοι να εγκαταστήσουν συσκευές αποδοχής καρτών POS, θα ακολουθήσει και επόμενη, μέσω της οποίας θα μοιράζονται μετά από κλήρωση, με διάφορες μορφές, 12 εκ. ευρώ κάθε χρόνο σε όσους χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα.

Σε μία από τις μορφές αυτές τουλάχιστον, όπως ανέφερε η ίδια, αν ο πολίτης που κάνει τη συναλλαγή κερδίσει, θα έχει τη δυνατότητα και επιπλέον αγορών, δηλαδή δεν θα παίρνει χρήματα στα χέρια του.

Από μέρα σε μέρα ή και από ώρα σε ώρα πάντως, αναμένεται και το ΦΕΚ με την πρώτη απόφαση Παπανάτσιου, για τους υπόχρεους πληρωμών με κάρτες, η οποία ανακοινώθηκε πως υπεγράφη από τις 13 Ιανουαρίου, αλλά δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί στο σύνολό της.

Στην επικείμενη λοταρία πάντως θα συμμετέχουν και οι «χάρτινες» αποδείξεις που δίνονται αυτή την περίοδο, όπως σημείωσε η κ. Παπανάτσιου!

Μαζεύει πόντους μπαίνεις στις κληρώσεις

Συγκεκριμένα οι φορολογούμενοι θα συλλέγουν πόντους μέσω των αγορών με πλαστικό χρήμα οι οποίοι θα αντιστοιχούν σε έκπτωση από τον λογαριασμό τους ή σε κέρδος για τις επόμενες αγορές τους.

Στο επιτελείο της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου επεξεργάζονται τις πτυχές της απόφασης για την συμμετοχή των αποδείξεων από αγορές με πλαστικό χρήμα στην λοταρία που θα διενεργείται βάση των διατάξεων του νέου νόμου. Στην απόφαση θα προβλέπονται και επιπλέον κίνητρα ανάλογα με αυτά που εφαρμόζουν ήδη οι τράπεζες στα προγράμματα αγορών μέσω των καρτών τους όπως εκπτώσεις κα

Η Κατερίνα Παπανάτσιου με δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο ανέφερε ότι η σχετική απόφαση πρόκειται να εκδοθεί ως το τέλος Μαρτίου.  Ήδη στον κρατικό προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί κονδύλια ύψους 12 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν για την κάλυψη του κόστους της λοταρίας που έχει ως στόχο την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΔΩΡΑ, ΚΑΡΤΕΣ, ΧΡΗΜΑΤΑ, ΠΛΗΡΩΜΕΣ, ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!