Κλειστά τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα

Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη και την Τετάρτη τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού οικονομικών της Κύπρου Μ. Σαρρή, την οποία επιβεβαιώνει και σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.  Ωστόσο κανονικά θα λειτουργούν Μηχανήματα Αυτόματης Ανάληψης (ATM).

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του και το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών,  για τις τρεις κυπριακές τράπεζες (Τράπεζα Κύπρου, Cyprus Popular Bank και Ελληνική Τράπεζα) που λειτουργούν στην Ελλάδα με ενεργητικό περί τα 25 δισ. ευρώ, καταθέσεις 14 και δάνεια τα 20 δισ. ευρώ, και με δίκτυο  που ξεπερνά τα 300 υποκαταστήματα με περίπου 5.000 υπάλληλούς, έχουν καταθέσει προτάσεις εξαγοράς οι Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

«Ελληνικές τράπεζες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση των υποκαταστημάτων. Η Τράπεζα της Ελλάδας, στο πλαίσιο των εποπτικών αρμοδιοτήτων της, θα δώσει την τελική έγκριση για τη συναλλαγή», αναφέτρεται στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας: Ζητά έκτακτη σύγκληση της Βουλής για την Κύπρο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΚΛΕΙΣΤΕΣ, ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!