Καταβολή ενιαίου τέλους και χρηματοδότηση σε Δήμους με δομές μεταναστών (ΦΕΚ)

Την απόδοση του ενιαίου τέλους δευτέρου τριμήνου τρέχοντος έτους στους Δήμους εντός των διοικητικών ορίων των οποίων λειτουργούν μονάδες προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών,αποφάσισαν οι υπουργοί Οικονομικών και Μετανάστευσης.

Πρόκειται για 2.607.106,35 € που θα δοθούν για την αποπληρωμή των οφειλόμενων τελών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και ακίνητης περιουσίας.

Επιπλέον, οι υπουργοί αποφάσισαν την απόδοση χρηματοδότησης για αποζημιώσεις από προκληθείσες ζημίες για το έτος 2019.

Δείτε τον πίνακα:

Η ανωτέρω χρηματοδότηση αφορά στην κάλυψη αποζημιώσεων από τυχόν προκληθείσες ζημίες στους Δήμους ή την περιουσία τρίτων φυσικών ή νομικών προσώπων από τους διαμένοντες στις μονάδες φιλοξενίας.

Η καταβολή του ενιαίου τέλους και της χρηματοδότησης για αποζημιώσεις βάσει της παρ. 4 του άρθρου 195 του ν. 4662/2020, στους ως άνω αναφερόμενους Δήμους, θα πραγματοποιηθεί από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού του Α.Λ.Ε. 2420205001 – Ε.Φ. 1055-201 «Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου» του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

ΦΕΚ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΔΗΜΩΝ, ΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΕΝΙΑΙΟ ΤΕΛΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!