καταρρέει-αεροπορικός-κολοσσός-τι-να-444352
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 13.10.2021 | 10:03

Καταρρέει αεροπορικός κολοσσός- Τι να κάνετε αν έχετε εισιτήρια

Προς κατάρρευση βαίνει η αεροπορική εταιρεία Alitalia, η οποία από το 2017 τελεί υπό καθεστώς πτώχευσης.

Το Ιταλικό Δημόσιο εξουσιοδότησε την Alitalia να σταματήσει τις πωλήσεις εισιτηρίων, συνεπώς η διακοπή των πτητικών δραστηριοτήτων ξεκινά από τις 15 Οκτωβρίου 2021 ενώ παράλληλα αναλαμβάνει η νέα αεροπορική εταιρεία Italia Trasporto Aereo (ITA) με στόλο 52 αεροσκαφών.

Οι επιβάτες που έκαναν κράτηση μέσω της Alitalia έως τις 24 Αυγούστου και πρέπει να πετάξουν στις 15 Οκτωβρίου ή αργότερα μπορούν να ακυρώσουν τα εισιτήριά τους δωρεάν, και να λάβουν πλήρη επιστροφή χρημάτων χωρίς πρόστιμο στην τιμή.

Εναλλακτικά, οι κάτοχοι εισιτηρίων, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τα εξής:

· αλλαγή κράτησης (επανακράτηση ή τροποποίηση του δρομολογίου για να φτάσετε στον αρχικό προορισμό ή να επιστρέψετε στο σημείο προέλευσης του ταξιδιού), χωρίς ενοποίηση ναύλου, σε πτήση που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο επιβάτης, έως τις 14 Οκτωβρίου 2021 ( τελική ημερομηνία επιστροφής) ·

· αλλαγή προορισμού με πιθανή ενσωμάτωση ναύλου, για να ταξιδέψετε έως τις 14 Οκτωβρίου 2021 (τελική ημερομηνία επιστροφής). Δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων για διαφορές στον ναύλο.

Η αλλαγή προορισμού θα είναι δυνατή μόνο για εισιτήρια στην ΙΤΑΛΙΑ , για προορισμούς που βρίσκονται στην ΙΤΑΛΙΑ και για εισιτήρια που είναι ΔΙΕΘΝΗ, για προορισμούς που είναι ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Για να προσαρμόσουν ή να αλλάξουν την κράτηση, οι επιβάτες μπορούν να καλούν τους τοπικούς αριθμούς που διατίθενται στον ιστότοπο της Alitalia (www.alitalia.com) ή εναλλακτικά να επικοινωνήσουν με το ταξιδιωτικό γραφείο που εξέδωσε το εισιτήριο .

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ:

On line φόρμα υποβολής ερωτήματος: https://eeke.gr/epikinonia/kataggelies/

e-mail: [email protected]

fb: www.facebook.com/enosikatanaloton/

Τel :210-8817730

Web: www.eeke.gr