ΚΑΠΕ: Ημερίδα για τα «πράσινα κτήρια» - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
19
Οκτώβριος
Back

ΚΑΠΕ: Ημερίδα για τα «πράσινα κτήρια»

Στο αμφιθέατρο του «Αθήνα 9,84», στην Τεχνόπολι, πραγματοποιείται την Παρασκευή η ημερίδα του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας-ΚΑΠΕ, με θέμα «Καινοτόμες Τεχνολογίες για τα Κτήρια της Ευρώπης. Ο ρόλος των Δήμων», στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου 10Action με τίτλο «Δράσεις για την Ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων Πολιτών».

Η ημερίδα έχει σκοπό την ενημέρωση των δημοτικών και περιφερειακών Αρχών σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζονται στα κτήρια με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, την προστασία του περιβάλλοντος και την αύξηση της άνεσης των ενοίκων τους. Επίσης, θα παρουσιαστούν επιτυχημένα παραδείγματα εφαρμογής τεχνολογιών ΑΠΕ (ανανεώσιμων πηγών ενέργειας) και ΕΞΕ (εξοικονόμησης ενέργειας) σε κτήρια της Ευρώπης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει, επίσης, αναφορά σε πρωτοβουλίες που συμμετέχει το ΚΑΠΕ και αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως, για παράδειγμα, τα Ευρωπαϊκά έργα ENNEREG, Energy for Mayors, η πρωτοβουλία Covenant of Mayors, αλλά και εθνικά έργα που υλοποιούνται από το ΚΑΠΕ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλούνται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των ευρωπαϊκών και εθνικών στόχων για την εξοικονόμηση και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως και τη μείωση των εκπομπών CO2.  Στην προσπάθεια του να υποστηρίξει την προσπάθεια αυτή, το ΚΑΠΕ σας προσκαλεί να συμμετάσχετε ενεργά στην εκδήλωση.

 

Για τις «πράσινες γειτονιές» του ΚΑΠΕ, εδώ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!