Κάμψη πωλήσεων στην αγορά των καταστημάτων τροφίμων.

Απώλεια της τάξης του 1,1% εμφάνισε, σε όρους αξίας, η αγορά των καταστημάτων τροφίμων κατά το α’ εξάμηνο του 2017, όπως προκύπτει από έρευνα της Nielsen.

Την ίδια ώρα, στο σύνολο των μη διαρκή καταναλωτικών αγαθών (FMCG) παρατηρήθηκε κάμψη της τάξης του 2,2%, η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο, στη συρρίκνωση των όγκων και της κατανάλωσης.

Μεταξύ των επιμέρους κλάδων, οι εντονότερες πιέσεις καταγράφηκαν στα Προϊόντα Προσωπικής Περιποίησης (-4,4%) και στα Προϊόντα Οικιακής Χρήσης (-3,5%). Αντίθετα, η μοναδική θετική τάση σημειώθηκε στον κλάδο των Φρέσκων/Χύμα Προϊόντων (+2%). Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέση τιμή ανά τεμάχιο υποχώρησε στο -0,5%, καταγράφοντας αποπληθωριστικές τάσεις.

Όσον αφορά το είδος των καταστημάτων, η μεγαλύτερη πτώση εντοπίστηκε στα καταστήματα από 100 έως 399 τ.μ., ενώ θετική τάση παρουσίασαν τα καταστήματα άνω των 2.500 τ.μ., χάρη στη δυναμική επαναλειτουργία των καταστημάτων του Μαρινόπουλου. Αναφορικά τον κλάδο των Τροφίμων και Ποτών, σημαντικές απώλειες σημείωσαν οι κατηγορίες του Γάλακτος (8,6%), του Συσκευασμένου Ψωμιού (5,3%) και του Ουίσκι (6,8%).

Σημειώνεται, βέβαια, ότι με βάση τα ακόμη πιο πρόσφατα στοιχεία της Nielsen (έως 19 Αυγούστου 2017), η αγορά καταστημάτων τροφίμων παρουσίασε συγκριτικά λιγότερο αρνητική τάση στο -0,4%, όπως επίσης και τα FMCG στο -1,3%.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΚΑΜΨΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!