Καλλιμάνης: Έλληνες, Τούρκοι και Άραβες στην εκκίνηση διεκδίκησης

Τέσσερα σχήματα ενδιαφέρονται για την εταιρεία κατεψυγμένων αλιευμάτων Καλλιμάνης. Πιο συγκεκριμένα το επενδυτικό fund του Νίκου Καραμούζη, η Impala του επιχειρηματία Δημήτρη Βιντζηλαίου με ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα με την Creta Farms, Λακωνική Τροφίμων κι άλλες εταιρίες τροφίμων,  η τουρκική Dardanel και ένα επενδυτικό fund από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διεκδικούν που εδώ και τέσσερα χρόνια είναι σε διαδικασία αναζήτησης επενδυτή με τις πιστώτριες τράπεζες να παίζουν κομβικό ρόλο.

Σημειώνεται ότι η εταιρία θα μπει σε νομική διαδικασία του πτωχευτικού για κούρεμα δανείων. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που καταβάλλεται προσπάθεια να γυρίσει σελίδα η εταιρία. Από το 2018 χρονολογείται η προσπάθεια της Pillarstone που ωστόσο εγκατέλειψε την προσπάθεια αφήνοντας πίσω πολλά προβλήματα.

Η εταιρία πάντως με ισχυρή θέση στην αγορά αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα. Τα δάνειά της είναι άνω των 59 εκατ. ευρώ, ενώ  ο τζίρος της το 2016 (σ.σ. τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) είχε υποχωρήσει στα 31,9 εκατ. ευρώ από 39,383 εκατ. ευρώ που ήταν το 2015 και 41,178 εκατ. ευρώ που ήταν το 2014. Επίσης οι ζημιές της διαμορφώθηκαν το 2016 στα 4,149 εκατ. ευρώ από 7,574 εκατ. ευρώ το 2015 και ζημιές 5,172 εκατ. ευρώ το 2014.

Βέβαια με τα προβλήματα αυτά έχει δημιουργηθεί χώρος στους ανταγωνιστές όπως η  Pescanova, που πέρυσι είχε τζίρο που ξεπέρασε τα 44,099 εκατ. ευρώ από 40,957 εκατ. ευρώ το 2018.

πηγή: reporter.gr

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΟΥΡΚΟΙ, ΑΡΑΒΕΣ, ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]