Ιρλανδικό «κούρεμα» σε στεγαστικά -Πώς «σπάνε» τα δάνεια σε δύο

  • Απο stergios
  • 18 Νοεμβρίου 2017 - 20:00
  • Comments Off

Να εφαρμόζουν το… ιρλανδικό μοντέλο ρύθμισης στεγαστικών δανείων ξεκίνησαν οι ελληνικές Τράπεζες, με το πρώτο «κούρεμα» με τη συγκεκριμένη μέθοδο να έχει ήδη εφαρμοστεί στη χώρα μας.

Σύμφωνα με αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής», στεγαστικό δάνειο ύψους 104.403 ευρώ, «έσπασε» σε δύο κομμάτια, με το μοντέλο να προβλέπει ότι εάν αποπληρώνεται το πρώτο, τότε το δεύτερο θα «κουρεύεται» κατά 4% ετησίως.

Πρόκειται για το μοντέλο που είναι αλλιώς γνωστό και ως «split and freeze». Η συγκεκριμένη λύση απευθύνεται κυρίως σε συνεργάσιμους «κόκκινους» δανειολήπτες και σε όσους έχουν μπει στο Νόμο Κατσέλη ακόμα και για καταναλωτικά δάνεια ή πιστωτικές κάρτες, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ, ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ, ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ, ΙΡΛΑΝΔΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!