«Ήπια» προσαρμογή μετά το 2022 – Η απάντηση στους θεσμούς του οικονομικού επιτελείου

«Πρέπει να συνεχίσουμε τη δημοσιονομική εξυγίανση μετά το 2021 – 2022″. Πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ της βιώσιμης ανάκαμψης και της σωστής δημοσιονομικής πολιτικής ανέφερε σε συζήτηση μετά την ομιλία του στο Economist ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας . «Χρειαζόμαστε λοιπόν μία ήπια προσαρμογή το 2022» είπε, εξηγώντας πως δεν πρέπει η διαδικασία δημοσιονομικής εξυγίανσης να θέσει σε κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη.

Σε ερώτημα προς τον υπουργό Οικονομικών για το αν η πανδημία έχει αλλάξει το σχεδιασμό αναφορικά με το σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας είπε ότι «επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις, συνεχίζουμε να επικεντρωνόμαστε στο πώς θα κλείσουμε το κενό επενδύσεων που παρατηρήθηκε την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα».

«Πρέπει να κλείσουμε αυτό το κενό» είπε και έθεσε ως προτεραιότητα τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, αλλά και τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΘΕΣΜΟΙ, ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ, 2022


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!