ΥΠΕΝ: Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ προχώρησε η κυβέρνηση. Με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκρίθηκε το καταστατικό της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Δημόσια Εταιρεία Συμμετοχών ΑΔΜΗΕ Ανώνυμη Εταιρεία» (ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ ΑΕ), στην αγγλική «Public Holding Company ADMIE (IPTO) Societe Anonyme» (PHC ADMIE [IPTO] S.A.).

«Τα δεδομένα έχουν αλλάξει, όπως και οι προοπτικές στον ενεργειακό τομέα. Το σημαντικό είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο στον αντίποδα της πολιτικής που ασκήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και υπάρχει η δυνατότητα υλοποίησής του, όπως εξάλλου φάνηκε με το παράδειγμα του ΑΔΜΗΕ, όπου υιοθετήθηκε η δική μας άποψη» αναφέρει σε άρθρο του στο Διαδίκτυο ο ΥΠΕΝ, Πάνος Σκουρλέτης, προαναγγέλλοντας, μάλιστα εισαγωγή ενεργειακών επιχειρήσεων στο Χρηματιστήριο για την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων, που μπορεί ταυτόχρονα να τονώσει το ελληνικό Χρηματιστήριο, αλλά και να ενδυναμώσει τη θέση των εταιρειών στα ξένα χρηματιστήρια.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΣΧΕΔΙΟ, ΑΔΜΗΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!