inka-στα-χέρια-της-δικαιοσύνης-η-ρήτρα-ανα-941044
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 19.07.2022 | 22:49

INKA: Στα χέρια της Δικαιοσύνης η ρήτρα αναπροσαρμογής & για την ΗΡΩΝ

Ως γνωστόν, το ΙΝΚΑ-Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας και οι Οργανώσεις-Μέλη του έχουν προχωρήσει σε συλλογικές αγωγές κατά εταιρειών παροχής ενέργειας, καταγγέλλοντας τα «αστρονομικά υπερκέρδη των εταιρειών αυτών».

Όπως αναφέρει σε νέα ανακοίνωση:

«…Η ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς του ρεύματος, που επιβλήθηκε με αδιαφάνεια από τον Αύγουστο του 2021, συνθλίβει όλους τους καταναλωτές, ιδιώτες και επαγγελματίες, χωρίς εξαίρεση, αφού τους επιβαρύνει με εξωφρενικές χρεώσεις και τους οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο.

Μετά την εκδίκαση της συλλογικής αγωγής κατά της ΔΕΗ Α.Ε. που έλαβε χώρα την 6-7-2022 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και για την οποία αναμένεται πλέον οριστική δικαστική απόφαση, σειρά έχει η ΗΡΩΝ Α.Ε.

Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα κατατέθηκε ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου συλλογική αγωγή κατά της εταιρείας ΗΡΩΝ Α.Ε. με στόχο τον έλεγχο των συμβάσεων που η εν λόγω εταιρεία διαθέτει στους καταναλωτές και την προστασία των καταναλωτών από την, παράνομη, αδιαφανή και καταχρηστική ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς του ρεύματος.

Η εν λόγω αγωγή έχει προσδιοριστεί για να εκδικαστεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών την 26-10-2022.

Με στόχο όχι μόνο την προστασία του εισοδήματος των πολιτών και του μέλλοντος της χώρας, αλλά και την προάσπιση της νομιμότητας, το ΙΝΚΑ-Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας και οι Οργανώσεις-Μέλη του καλούν όλους τους πολίτες, πέρα από κάθε κομματική ή πολιτική ένταξη, σε συλλογική δράση.

Επισκεφθείτε τώρα τον ιστότοπο https://syllogiki-inka.gr και inka.gr ή  επικοινωνήστε στα τηλέφωνα της Γραμματείας Συλλογικής Αγωγής για την Ενέργεια: 211 0135 199 & 211 0135 200 για να ενημερωθείτε και λάβετε μέρος στην συλλογική αγωγή κατά της εταιρείας ΗΡΩΝ Α.Ε. ως ενάγοντες καταναλωτές, μέλη του ΙΝΚΑ-ΓΟΚΕ.

Γιατί μόνο με τη συλλογική δράση θα δούμε αποτελέσματα.»