ινκα-καλάθι-νοικοκυριού-ο-γεωργιάδ-1088131
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 01.11.2022 | 17:11

ΙΝΚΑ -«Καλάθι Νοικοκυριού»: Ο Γεωργιάδης απέκλεισε υπαλλήλους Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων από «ελέγχους»

ΙΝΚΑ: Μια καυστική ανακοίνωσε εξέδωσε το Ινστιτούτο Καταναλωτών Ελλάδας αναφορικά με την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη, αναφορικά με την απόφαση του, να εξαιρέσει από τους ελέγχους για το «καλάθι του νοικοκυριού» τους υπαλλήλους των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση του, το ΙΝΚΑ, σημειώνει:

Νέα ήθη νέες αποφάσεις του υπουργού ανάπτυξης και επενδύσεων για το καλάθι του νοικοκυριού. Αρθρο 87 του Ν.4986/2022

Αρμόδια αρχή για τον έλεγχο εφαρμογής του καλαθιού του καταναλωτή ορίζεται η Διεύθυνση Διαχείρισης Δεδομένων Στατιστικής και εποπτείας Ηλεκτρονικού Εμπορίου της Διυπηρεσιακης Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς ( ΔΙ.Μ.Ε.Α )

Δηλαδή μας λέει ο υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων πως 20 ελεγκτές της ΔΙ.Μ.Ε.Α θα κάνουν έλεγχο του καλαθιού σε όλη την Ελλάδα.

Γιατί κύριε υπουργέ ανάπτυξης και επενδύσεων αποκλείεται τους υπαλλήλους των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας;

Υπαλλήλους με εμπειρία γνώση του αντικειμένου ;

Δεν σας κάνουν δεν σας αρέσει είναι ανίκανοι ;

Οι διευθύνσεις Εμπορίου του Υπουργείου ανάπτυξης και επενδύσεων καθώς και οι διευθύνσεις Εμπορίου της Περιφέρειας στην Ελλάδα έκαναν πολύ σωστά και καλά την δουλειά τους τόσα χρόνια.

Δεν είστε ο μοναδικός υπουργός που σκέπτεται το καλάθι του νοικοκυριού.

Δεν είστε οι πρώτοι που εφαρμόζεται δήθεν την προστασία των πολιτών Καταναλωτών.

Κύριε υπουργέ ανάπτυξης και επενδύσεων σταματήστε τα ψέματα. Η ακρίβεια παντού δεν προήλθε από τον πόλεμο Ρωσίας Ουκρανίας.

Η ακρίβεια παντού ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2020 και επιδεινώθηκε όλο το 2021 και βέβαια κορυφώθηκε ένεκα της αδιαφορίας σας.

Τώρα είναι πολύ αργά για δάκρυα.

Βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος γιατί η αλήθεια είναι πως είστε η κυβέρνηση της ακρίβειας. Στα τρόφιμα, καύσιμα, ενέργεια.