ινκα-ετοιμάζει-συλλογική-αγωγή-κατά-τ-985104
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 05.04.2022 | 13:05

ΙΝΚΑ: Ετοιμάζει συλλογική αγωγή κατά των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας

Συλλογική αγωγή κατά των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας «που επιρρίπτουν σε βάρος των καταναλωτών πρόσθετα κόστη μέσω της ρήτρας αναπροσαρμογής» ετοιμάζει το Ινστιτούτο Καταναλωτών (Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας) και τα ΙΝΚΑ μέλη του.

Το Ινστιτούτο καλεί σε συμμετοχή όλους τους καταναλωτές, ώστε, -όπως αναφέρει- «να κερδίσουμε το δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης και το δικαίωμα στο κοινωνικό αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας». Αναλυτικές πληροφορίες παρέχονται στον σύνδεσμο: https://syllogiki-inka.gr/

Το ενεργειακό κόστος, που έχει εκτοξευθεί τους τελευταίους μήνες, πιέζει όλο και περισσότερο τα νοικοκυριά που καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος.

Με στόχο να δοθεί μία «ανάσα» σε όσους πλήττονται από το ράλι τιμών λόγω της ενεργειακής κρίσης, τον τρέχοντα μήνα θα δοθεί άμεσα ή έμμεσα «πακέτο» που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ. Προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η διάθεση του εν λόγω ποσού προς τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, οι οποίες δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στο κύμα ανατιμήσεων.

Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται να διατεθεί, όπως τόνισε και ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, και το μεγαλύτερο μέρος των πρόσθετων δαπανών ύψους 2 δισ. ευρώ που εγγράφονται στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό, ο οποίος θα κατατεθεί την τρέχουσα εβδομάδα στη Βουλή προς ψήφιση.