ημερομηνίες-κλειδιά-για-πληρωμές-φ-698471
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 10.06.2020 | 08:50

Ημερομηνίες “κλειδιά” για πληρωμές, φόρων επιδομάτων, αιτήσεων

Τα φορολογικά τεκταινόμενα αλλά και τα εργασιακά δεδομένα σχολίασε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο εργατολόγος, Δημήτρης Μπούρλος.

Όπως εξήγησε, η έκπτωση 25% αφορά μόνο ασφαλιστικές εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών, όχι επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως εάν οι επαγγελματίες αυτοί ασχολούνται με επιχειρήσεις πληττόμενες ή όχι.

Παράλληλα, την Πέμπτη είναι η τελευταία ημέρα για αιτήσεις από τις πληττόμενες επιχειρήσεις με εργαζόμενους σε αναστολή εργασίας τον Μάιο, ενώ την Παρασκευή, είναι η τελευταία ημέρα αιτήσεων για το επίδομα, από ειδικές κατηγορίες, όπως ξεναγοί και καλλιτέχνες.

Σύμφωνα με τον κ. Μπούρλο, θα υπάρξει μια Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα διευκρινίζει αρκετά θέματα για το πρόγραμμα «ΣΥΝ-εργασία», για το οποίο όπως είπε, πολλές επιχειρήσεις στέκονται διστακτικά απέναντι του.

Τέλος, προβλέπει ότι από την Δευτέρα θα εκκινήσει η εκ περιτροπής εργασία σε ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς, προσθέτοντας πως «θα υπάρξει και εκ περιτροπής εργασία χωρίς εισαγωγή στο σύστημα. Κάτι που δεν θα έχει κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών».