Ηλεκτρικό ρεύμα-Επιδότηση: Από τις καταναλώσεις Σεπτεμβρίου -Αφορά όλους τους παρόχους

Από τις καταναλώσεις Σεπτεμβρίου θα υπάρξει η επιδότηση των 30 ευρώ για καταναλώσεις μέχρι 300 κιλοβατόρες που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ όπως διευκρίνισε την Τρίτη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Όπως είπε σε συνέντευξή τύπου το μεσημέρι της Τρίτης «κάποιος καταναλωτής μπορεί να μην δει την επιδότηση τον Σεπτέμβριο αλλά θα τη δει στον επόμενο εκκαθαριστικό, θα δει την επιδότηση για την κατανάλωση μέχρι 300 κιλοβατώρες, άρα η επιδότηση αφορά το τελευταίο τετράμηνο του 2021».

Ερωτηθείς, δε, για το τι θα συμβεί μετά το τετράμηνο του 2021 οπότε και για πρώτη φάση έχει ανακοινωθεί η επιδότηση, ο υπουργός Περιβάλλοντος άφησε το ενδεχόμενο η στήριξη να συνεχιστεί λέγοντας ότι «έχουμε κάνει εκτίμηση για την μέση αύξηση που θα εφαρμοστεί, εμείς καλύπτουμε ένα κομμάτι της κατανάλωσης από αυτή την ανατίμηση. Μετά την παρέλευση του τετραμήνου θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και θα δούμε πώς θα μπορούμε να στηρίξουμε τους καταναλωτές. Ακούμε την κοινωνία και εδώ είμαστε όταν υπάρχουν κάποιοι που δεν μπορούν να ανταποκριθούν είμαστε εδώ για να τους στηρίξουμε».

 Επανέλαβε, επίσης, ότι η επιδότηση των 30 ευρώ αφορά όλους τους παρόχους εξηγώντας ότι «θα ζητήσω στην αποτύπωση του λογαριασμού να υπάρχει μια διακριτή γραμμή για την επιδότηση που θα δώσει το κράτος».

Τα παραδείγματα που παρουσίασε ο Κώστας Σκρέκας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ, ΡΕΥΜΑ, ΠΑΡΟΧΟΙ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]