Ιδιοκτήτες: Πλατφόρμα για όσους περιμένουν στην «ουρά» για αποζημιώσεις

Αντικειμενικές αξίες: Αυξήσεις έως & 250% -Αναλυτικά οι περιοχές -Τι θα γίνει με ΕΝΦΙΑ

Μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα αναπτύσσει η ΑΑΔΕ σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο όπου πλέον με ψηφιακό τρόπο και χωρίς ταλαιπωρία οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα εισέρχονται με τους κωδικούς του Taxis και θα αποκτούν πλήρη και αναλυτική εικόνα για την πορεία των δηλώσεων Covid από το Μάρτιο του 2020. Εκεί θα βλέπουν από πρώτο χέρι εάν έχουν εντοπιστεί λάθη και παραλείψεις καθώς και στοιχεία για τη μορφή και το ύψος της κρατικής ενίσχυσης.

Πιθανόν και σήμερα μάλιστα, να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις, μάλιστα, ώστε άμεσα να μπει σε εφαρμογή το νέο αυτό εργαλείο που λειτουργεί ως «αντίδοτο» στις αντιδράσεις που ήδη καταγράφονται.

Έτσι οι ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα θα αποκτήσουν σαφή εικόνα για το αν δικαιούνται και αν έχουν λάβει το συμψηφισμό με τις φορολογικές οφειλές για τα κουρεμένα ενοίκια της περιόδου Μαρτίου-Οκτωβρίου. Επίσης θα δουν τι γίνεται με τις άμεσες αποζημιώσεις σε χρήμα για τα μειωμένα μισθώματα από το Νοέμβριο και μετά. Επίσης θα ενημερώνονται για το αν έχουν εντοπισθεί λάθη στις δηλώσεις τους με αποτέλεσμα να έχουν αποκλειστεί από τις ενισχύσεις.

Το θέμα «καίει» καθώς είναι χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις τους ενώ υπάρχει μεγάλη εκκρεμότητα με τους συμψηφισμούς φόρων για τα μειωμένα ενοίκια του περσινού Μαρτίου. Βέβαια σε πολλές περιπτώσεις οι καθυστερήσεις αυτές οφείλονται σε λάθη στις δηλώσεις αλλά βέβαια λόγω φόρτου υπάρχει και καθυστέρηση στην εκκαθάριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ

Στο μεταξύ η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ είναι ανοικτή για τους ιδιοκτήτες ακινήτων για να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στις δηλώσεις Covid προκειμένου να διεκδικήσουν αποζημιώσεις για τα μειωμένα κατά 40% ενοίκια που έλαβαν το 2020. Η πλατφόρμα δέχεται αρχικές ή τροποποιητικές «Δηλώσεις Covid» και «Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας»  από τους φορολογούμενους που έμειναν εκτός της κρατικής αποζημίωσης για τα μειωμένα κατά 40% ενοίκια του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020.

Μέχρι τις 19 Απριλίου θα μπορούν να υποβάλλονται διορθώσεις  για λάθη και παραλείψεις σε  δηλώσεις COVID της περιόδου Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020. Αναλυτικότερα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων COVID και των ηλεκτρονικών μισθωτηρίων:

–              Μέχρι τις 12 Απριλίου 2021 μπορούν να δηλωθούν  τα παλαιά μισθωτήρια που έληξαν μέχρι την 12η Ιουνίου 2020.

–              Μέχρι τις 12 Απριλίου 2021 και ειδικά για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, οι εκμισθωτές ακινήτων με μείωση μισθωμάτων κατά 40%, μπορούν να υποβάλλουν αρχικές ή διορθωτικές «Δηλώσεις Covid» και «Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας».

–              Μέχρι τις 19 Απριλίου 2021 υποβάλλονται διορθωτικές δηλώσεις  για λάθη και παραλείψεις σε  δηλώσεις COVID που υποβλήθηκαν την περίοδο Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020.

–              Μέχρι 12 Απριλίου 2021 οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης περιπτέρων ή κυλικείων μπορούν να υποβάλλουν  «Δήλωση Covid» και «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, καθώς και για τον Ιανουάριο 2021.

–              Μέχρι  29 Μαρτίου 2021 οι επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται εκπτωτικά καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά μπορούν υποβάλλουν δηλώσεις για τον μήνα Ιανουάριο 2021 .

Από αυτή την εβδομάδα θα αρχίσουν να καταβάλλονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ιδιοκτητών ακινήτων οι αποζημιώσεις για τα μειωμένα έως 100% ενοίκια του Ιανουαρίου ενώ η ΑΑΔΕ θα πληρώσει τις εκκρεμότητες για τα μειωμένα ενοίκια των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου και θα τρέξει και άλλους συμψηφισμούς με φορολογικές υποχρεώσεις για τους μήνες Μάρτιο έως Οκτώβριο 2020.

πηγή: reporter.gr

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΚΙΝΗΤΑ, ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ, ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]