Η ΟΤΟΕ για την αναστολή λειτουργίας Τράπεζας και την προστασία των εργαζομένων

Η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος και της Κυβέρνησης για αναστολή της άδειας λειτουργίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας OLYMPUS BANK αποτελεί από κάθε άποψη μια αρνητική εξέλιξη.

Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωση της, η ΟΤΟΕ και καλεί την Εθνική Τράπεζα στην οποία μεταφέρεται το σύνολο των καταθέσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας OLYMPUS BANK, να προστατέψει τους εργαζόμενους.

Παράλληλα η ΟΤΟΕ επισημαίνει:

Είναι μια απόφαση που θα επηρεάσει σημαντικά τις ευαίσθητες περιοχές της Δράμας και του Έβρου, όπου ασκούσε κυρίως τις δραστηριότητές της η OLYMPUS BANK.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, αυτό που προέχει για την ΟΤΟΕ είναι η προστασία της απασχόλησης των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ στην οποία μεταφέρεται το σύνολο των καταθέσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας OLYMPUS BANK, που έχει τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης, πρέπει να διασφαλίσει την εργασία στο σύνολο των εργαζομένων στην Τράπεζα.

Στην κατεύθυνση αυτή η ΟΤΟΕ θα επιμείνει με αποφασιστικότητα και θα παράσχει με όλα τα μέσα την απαιτούμενη προστασία στην απασχόληση των εργαζομένων στην Συνεταιριστική Τράπεζα και θα ζητήσει από την Εθνική Τράπεζα καθώς και από την Τράπεζα της Ελλάδος και τη Κυβέρνηση να παράσχουν σχετικές εγγυήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζει η πατρίδα μας, οφείλει η Κυβέρνηση, η Τράπεζα της Ελλάδος και η Εθνική Τράπεζα άμεσα, μαζί με τη διασφάλιση των καταθέσεων, να διασφαλίσουν και τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων της OLYMPUS BANK.

Comments are closed.


Recent Posts

Ουκρανία: Δύο νεκροί και οκτώ τραυματίες από βομβαρδισμό Ρώσων στο Κραματόρσκ

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται και το απόγευμα του Σαββάτου (18.03.2023) δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν από πλήγματα με…

13 λεπτά ago

«Καμπανάκι» οικονομολόγων: Σε κίνδυνο 186 τράπεζες

Oικονομολόγοι εκτιμούν ότι υπάρχουν 186 τράπεζες στις ΗΠΑ που θα μπορούσαν να έχουν την τύχη της SVB. Η Silicon Valley…

4 ώρες ago

Βόρεια Κορέα: 800.000 πολίτες προσφέρθηκαν ως εθελοντές να πολεμήσουν κατά των ΗΠΑ

Σχεδόν 800.000 πολίτες προσφέρθηκαν την Παρασκευή να καταταγούν εθελοντικά στις ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας για να πολεμήσουν κατά των…

6 ώρες ago

Υπάλληλοι delivery έκαναν και διανομές κοκαΐνης και χασίς

Ένας 31χρονος Έλληνας κι ένας 29χρονος αλλοδαπός συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες χθες στο Χαλάνδρι, από αστυνομικούς…

8 ώρες ago

Επιτροπή Θεσμών: Αλλάζουν τον «ενοχλητικό» Τζαβάρα με τον «νομοταγή» Καιρίδη!

Το θέμα αποκάλυψε η «Καθημερινή». Το Μαξίμου αντικαθιστά στην Επιτροπή Θεσμών που συνεδριάζει τη Δευτέρα τον «επικίνδυνο» Τζαβάρα -που έχει…

9 ώρες ago

ΕΠΟ για τους διαιτητές στα play off: «Ανυποχώρητος ο Μπένετ, αδύνατο να υπάρχουν τρεις ξένοι κάθε αγωνιστική»

Η ΕΠΟ πήρε επίσημα θέση για τον… πόλεμο με τη Super League 1 για τους διαιτητές στα play off και…

9 ώρες ago