η-οτοε-για-την-αναστολή-λειτουργίας-τρ-770224
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 09.02.2023 | 12:34

Η ΟΤΟΕ για την αναστολή λειτουργίας Τράπεζας και την προστασία των εργαζομένων

Η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος και της Κυβέρνησης για αναστολή της άδειας λειτουργίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας OLYMPUS BANK αποτελεί από κάθε άποψη μια αρνητική εξέλιξη.

Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωση της, η ΟΤΟΕ και καλεί την Εθνική Τράπεζα στην οποία μεταφέρεται το σύνολο των καταθέσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας OLYMPUS BANK, να προστατέψει τους εργαζόμενους.

Παράλληλα η ΟΤΟΕ επισημαίνει:

Είναι μια απόφαση που θα επηρεάσει σημαντικά τις ευαίσθητες περιοχές της Δράμας και του Έβρου, όπου ασκούσε κυρίως τις δραστηριότητές της η OLYMPUS BANK.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, αυτό που προέχει για την ΟΤΟΕ είναι η προστασία της απασχόλησης των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ στην οποία μεταφέρεται το σύνολο των καταθέσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας OLYMPUS BANK, που έχει τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης, πρέπει να διασφαλίσει την εργασία στο σύνολο των εργαζομένων στην Τράπεζα.

Στην κατεύθυνση αυτή η ΟΤΟΕ θα επιμείνει με αποφασιστικότητα και θα παράσχει με όλα τα μέσα την απαιτούμενη προστασία στην απασχόληση των εργαζομένων στην Συνεταιριστική Τράπεζα και θα ζητήσει από την Εθνική Τράπεζα καθώς και από την Τράπεζα της Ελλάδος και τη Κυβέρνηση να παράσχουν σχετικές εγγυήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζει η πατρίδα μας, οφείλει η Κυβέρνηση, η Τράπεζα της Ελλάδος και η Εθνική Τράπεζα άμεσα, μαζί με τη διασφάλιση των καταθέσεων, να διασφαλίσουν και τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων της OLYMPUS BANK.