Γιατί πουλήθηκαν καταστήματα της Ιntersport -Τι συνέβη - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
13
Μάρτιος
Back

Γιατί πουλήθηκαν καταστήματα της Ιntersport -Τι συνέβη

Στην πώληση του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής της εταιρείας στην Τουρκία, ανακοίνωσε χθες ότι προχώρησε ο Όμιλος Fourlis. Η εταιρεία αυτή είναι δικαιοπάροχος του σήματος “Intersport” και “The Athlete’s Foot” στην Τουρκία και λειτουργεί δίκτυο 12 καταστημάτων.

Η απόφαση αυτή φαίνεται πως ήταν μονόδρομος λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Τουρκία, καθώς και το γεγονός ότι η δραστηριότητα στη γειτονική χώρα πλην του τελευταίου έτους δεν ήταν κερδοφόρα.

Ο Όμιλος Fourlis επιχειρώντας έναν εξορθολογισμό είχε προχωρήσει μάλιστα στη μείωση των καταστημάτων Intersport από 25 που διατηρούσε παλαιότερα σε 12, με τα εναπομείναντα ανοιχτά μάλιστα να καταφέρνουν μην έχουν απώλειες κατά τον τελευταίο χρόνο.

Σημειώνεται επίσης πως η Fourlis στην γειτονική χώρα δεν έχει αναπτυχθεί στον κλάδο του οικιακού εξοπλισμού (ΙΚΕΑ) οπότε ουσιαστικά με την πώληση των καταστημάτων Ιntersport δεν έχει δραστηριότητα πλέον στην Τουρκία.

Πλέον, Όμιλος επικεντρώνει τη δραστηριότητά του στους κλάδους της λιανικής αθλητικών ειδών και του οικιακού εξοπλισμού σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο, όπου διαθέτει δίκτυο 106 καταστημάτων.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!