Γερμανικό επενδυτικό ενδιαφέρον για συνεργασίες με την Αυτοδιοίκηση - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
24
Οκτώβριος
Back

Γερμανικό επενδυτικό ενδιαφέρον για συνεργασίες με την Αυτοδιοίκηση

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «απλώνεται» πλέον το γερμανικό ενδιαφέρον, καθώς φορείς και αυτοδιοικητικοί της Γερμανίας αναζητούν συνεργασίες στη χώρα μας σε επίπεδο ΟΤΑ, μετά και τη σχετική συμφωνία που υπήρξε το Μάρτιο του 2010 από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ· τότε, δηλαδή, που αποφασίστηκε η στενότερη επαφή μεταξύ των πολιτών των δύο κρατών, δεδομένου ότι 300.000 Έλληνες διαμένουν μόνιμα στη Γερμανία και 45.000 Γερμανοί στην Ελλάδα.

Με αφορμή τη σχετική δέσμευση και με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου περιφερειών, δήμων και πολιτών, πραγματοποιείται στις 4 και 5 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, η δεύτερη ελληνογερμανική συνάντηση, στο πλαίσιο της 8ης Διεθνούς Έκθεσης Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημοσίου-κοινωνικού τομέα και ιδιωτικών επιχειρήσεων «Polis 2011» (3-6/11/2011).

Είναι χαρακτηριστικό ότι αναμένονται στην Θεσσαλονίκη οι δήμαρχοι Μονάχου, Κολωνίας, Ντέτμοντ, Ασχάιμ και Μπρουλ, καθώς και στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, εκπρόσωποι της Κομισιόν και μέλη επιμελητηρίων γερμανικών πόλεων, ενώσεων γερμανοελληνικών εταιρειών και ακαδημαϊκών φορέων.

Η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συνεργασίες ανάμεσα σε δήμους και περιφέρειες, αδελφοποιήσεις, επιχειρηματικές συμφωνίες, αλλά και ανταλλαγή απόψεων σε μια σειρά ζητημάτων από τη διαχείριση των απορριμμάτων και των λυμάτων έως τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη γεωθερμία, τον τουρισμό και τη νεολαία.

Η έκθεση «Polis» διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια με αντικείμενο τις εξελίξεις στην παροχή υπηρεσιών και την παροχή προϊόντων που έχουν στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη και την ποιότητα της ζωής του. Η παρουσία όμως του γερμανικού στοιχείου φέτος εκφράζει το ενδιαφέρον των αυτοδιοικητικών φορέων της Γερμανίας για επενδύσεις και δικτύωση με την Ελλάδα.

 

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!