«Γεμίζει» ευρωπαϊκές πτήσεις τσάρτερ η Πελοπόννησος

Μηνύματα αισιοδοξίας σε όλη την αγορά της Πελοποννήσου, από το γεγονός ότι αυτή την περίοδο της βαθειάς οικονομικής κρίσης νέες τουριστικές αγορές αποκτούν άμεση πρόσβαση στην περιοχή, αφού εβδομαδιαίως θα προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, πέντε νέες προγραμματισμένες πτήσεις καθώς και έξι νέες πτήσεις τσάρτερ.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Ντίνα Νικολάκου, η Aegean Airlines από τις 10 Μαρτίου θα συνδέει την Καλαμάτα με το Ντίσελντορφ και το Μόναχο της Γερμανίας, δύο φορές την εβδομάδα και από τις 9 Μαρτίου τη Στοκχόλμη με πτήση μία φορά την εβδομάδα.

Επίσης, έχει ιδιαίτερη σημασία για την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής, το γεγονός ότι το 2013 στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, θα έχει πρόσβαση μία από τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες, με μεγάλη ικανότητα στην μεταφορά τουριστών, η Easyjet, η οποία από τις 6 Ιουλίου έως τις 3 Οκτωβρίου θα συνδέει το Λονδίνο από το αεροδρόμιο Gatwick με την Πελοπόννησο, με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις κάθε Πέμπτη και Σάββατο.

Παράλληλα, πτήσεις charter θα συνδέουν την Πελοπόννησο με πολλές ακόμη ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, τη Μόσχα, δύο φορές την εβδομάδα, το Ροστόβ, το Καζάν και την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Επισημάνθηκε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαπραγματευόμενη με τις αεροπορικές εταιρείες ανέλαβε να ενισχύσει την επικοινωνιακή παρουσία της Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της περιφέρειας. Επιπλέον, υπογραμμίστηκε πως οι νέες επιβεβαιωμένες πτήσεις για το 2013 θα είναι πάνω από 200, γεγονός που θα έχει θετική επίδραση σε όλους τους τομείς της τοπικής οικονομίας, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι οι πτήσεις από τη Γερμανία και τη Σουηδία ξεκινούν νωρίς, από τις αρχές Μαρτίου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!