Φόροι και τέλη φουσκώνουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ (δείτε τι συμβαίνει)

Απαντώντας, στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Ν.Βασιλάκος, υποστήριξε ότι οι φόροι είναι αυτοί που ανεβάζουν τους λογαριασμούς και όχι η τιμή του ρεύματος, η οποία είναι χαμηλή.

«Δεν είναι η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας που αυξήθηκε. Εγώ πήρα τον τελευταίο μου λογαριασμό της ΔΕΗ για διαμέρισμα 70 τμ στη Δάφνη και έκανα ανάλυση. Το ρεύμα αντιστοιχεί στο 40% του λογαριασμού και οι όποιες αυξήσεις είναι πολύ χαμηλές. Οι φόροι και τα τέλη είναι το 30% του λογαριασμού μου. Αυτός δεν είναι λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά λογαριασμός ενός πρακτορείου ό,τι μαζέψουμε. Και δεν έβαλα μέσα τον ΕΕΤΗΔΕ. Αυτό αποδεικνύει ότι από τους φόρους επήλθαν οι μεγάλες αυξήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η επιβάρυνση του καταναλωτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η ΡΑΕ προτείνει ως τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο να χρησιμοποιηθούν οι ΑΠΕ. Είναι μια πλούσια ευλογία, που έχουμε, καθαρής ενέργειας. Από το καλοκαίρι του 2010 η ΡΑΕ έχει καταθέσει σειρά προτάσεων, καθώς βλέπαμε το αδιέξοδο που οδηγούσε η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με τον τρόπο που γινόταν» πρόσθεσε.

Κληθείς από τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη να απαντήσει ποιος ο ρόλος της ΡΑΕ στις μνημονιακές υποχρεώσεις που υπέγραψε η χώρα, ο κ. Βασιλάκος απάντησε ότι «οι πολιτικές επιλογές για την ηλεκτρική ενέργεια είναι καθαρά θέμα Βουλής και κυβέρνησης».

Σε άλλη ερώτησή της αν ισχύει ότι η ιδιοκτησία του ενεργειακού δικτύου της Ελλάδας πάει στα χέρια ιδιώτη, ο κ. Βασιλάκος σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Ο νόμος που ψηφίστηκε και ήρθε για να εφαρμόσω, λέει ότι από το 100% θα παραχωρηθεί σε ιδιώτη κατά κυριότητα το 66%».

«Πουλάμε, δηλαδή, όχι μόνο τη χρήση, αλλά και τα δίκτυα», σχολίασε η κυρία Κανέλλη.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΡΑΕ, ΦΟΡΟΙ, ΤΕΛΗ, ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΔΕΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]