Φοροδιαφυγή σε Σαντορίνη, Μύκονο και Νάξο-Οι εφοριακοί έπαιζαν…τάβλι 

Σειρά ελέγχων πραγματοποίησαν οι ελεγκτές των ΔΟΥ Ρόδου και Σύρου το τριήμερο της Πρωτομαγιάς σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το σύνολο των παραβάσεων που διαπιστώθηκαν σε Σαντορίνη-Μύκονο-Νάξο, από 30/4 έως 2/5/2018, ήταν 156.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν στη Μύκονο σε 12 επιχειρήσεις 62 παραβάσεις και σε μία ειδικά επεβλήθη χρηματική κύρωση 1.000 ευρώ, σε εστιατόριο και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Επίσης, στην περιοχή της Νάξου επεβλήθη πρόστιμο χρηματική κύρωσης 1.380 ευρώ για 16 μη εκδόσεις αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.

Ενα σύνολο 93 παραβάσεων το τριήμερο σε 26 επιχειρήσεις που ελέχθησαν εντοπίστηκε από συνεργείο ελεγκτών της Δ.Ο.Υ. Ρόδου στη Σαντορίνη. Από τις 26 επιχειρήσεις που ελέχθησαν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επεβλήθη η προβλεπόμενη ποινή του 48ωρου λουκέτου σε 5 επιχειρήσεις. Στις υπόλοιπες διαπιστώθηκαν από μία παράβαση έως 10.

Μεταξύ των επιχειρήσεων που επιβλήθηκε «λουκέτο» στην κεντρική πλατεία στα Φυρά, περιλαμβάνονται ασιατικό εστιατόριο, φούρνος και κέντρο διασκέδασης.

Ειδικά, ο ημερήσιος τζίρος του φούρνου φτάνει στις 20.000 ευρώ και του επιβλήθηκε 48ωρο λουκέτο.Οι εφοριακοί ήταν στημένοι απέναντι και έπαιζαν τάβλι. Μόλις διαπίστωσαν ότι ο επιχειρηματίας «ξεχνούσε» συστηματικά να κόβει απόδειξη, έκαναν την έφοδο.

Ασιατικό εστιατόριο, στην ίδια περιοχή, όχι απλώς δεν έκοβε αποδείξεις, αλλά είχε επιμελώς σκεπασμένη την ταμειακή με… πετσετάκι, για να μη…σκονίζεται. Όταν έγινε ο έλεγχος, εμφάνισε μηδενικό τζίρο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΝΗΣΙΑ, ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!