Φάμελλος στο Συνέδριο ΠΟΜΙΔΑ: «Παράθυρο» για μειώσεις στην φορολογία

Ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο 34ο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ, άφησε «ανοικτό παράθυρο» για ελάφρυνση των βαρών προς τους πολίτες τονίζοντας πως «το πλεόνασμα του προϋπολογισμού θα κατευθύνεται στη μείωση της φορολογίας και την αύξηση της κοινωνικής πολιτικής».

Αναφερόμενος στο περιουσιολόγιο σημείωσε ότι «είναι βασικό εργαλείο για τον έλεγχο της φοροδιαφυγής και του Πόθεν ‘Εσχες», και οτι «δεν θα προκαλέσει νέες φορολογικές επιβαρύνσεις αλλά πιθανότατα θα διευρύνει τη φορολογική βάση». Μάλιστα, συνέδεσε το θέμα και με το φόρο των ακινήτων υπογραμμίζοντας πως θα βοηθήσει «στην αναμόρφωση του ΕΝΦΙΑ, με στόχο την ελάφρυνση της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας και της πρώτης κατοικίας».

Για την τροπολογία για την ενεργειακή αυτονόμηση είπε ότι θα υπάρξει εγκύκλιος που θα διευκρινίζει ότι μιλάμε «για αδειοδοτημένο σύστημα θέρμανσης που θα προκύπτει μετά από αντίστοιχη μελέτη μηχανικού που θα βεβαιώνει την επάρκεια θέρμανσης του διαμερίσματος σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία».

Μιλώντας για τους δασικούς χάρτες σημείωσε ότι «δεν πρέπει να υπάρχει κινδυνολογία σε ότι αφορά στην ιδιοκτησία. Μάλιστα δεν θα υπάρχει τέλος αντιρρήσεων για τους ιδιοκτήτες που θέλουν να υποβάλλουν αντίρρηση, οι οποίοι βρίσκονται εντός οικισμών, εντός επικοισμών και εντός οριοθετημένων περιοχών. Σε σχέση με τους νόμους που ισχύαν από το 1998 για τους δασικούς χάρτες αυτός που εφαρμόζεται τώρα έχει 15 ημέρες περισσότερες για ανάρτηση και παρατηρήσεις και 10% μικρότερα τέλη αντιρρήσεων».

Τέλος, για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ ΙΙ» είπε ότι ο συνολικός προϋπολογισμός θα ανέρχεται στα 400 εκ. ευρώ και για για πρώτη φορά δεν είναι διαχειριστής οι τράπεζες αλλά το ΕΤΕΑΝ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΚΙΝΗΤΑ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ, ΠΟΜΙΔΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!