“Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ”: Ολοκληρώθηκαν 500 αιτήσεις

Πολλά ήταν τα τεχνικά προβλήματα σήμερα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ” για την πρώτη γεωγραφική ομάδα, επί συνόλου τριών που θα ενεργοποιηθούν διαδοχικά έως και τις 2 Απριλίου, όμως σταδιακά αποκαταστάθηκαν. Η χθεσινή πρώτη ημέρα επανεκκίνησης του ηλεκτρονικού συστήματος ωστοσο ολοκληρώθηκε ομαλά.

Χθες, από νωρίς το πρωί δεκάδες χιλιάδες ενδιαφερόμενοι από τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας “επισκέφτηκαν” την πλατφόρμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι όποιες καθυστερήσεις ανέκυψαν στη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας σύντομα αντιμετωπίστηκαν και έτσι η πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε απολύτως ομαλά.

Με βάση τα χθεσινά στοιχεία της πρώτης μέρας για τις πέντε Περιφέρειες, περίπου 14.500 ενδιαφερόμενοι έχουν ξεκινήσει να καταχωρούν στοιχεία, 6.500 βρίσκονται στο τελικό στάδιο και ήδη περί τις 500 αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί και πρωτοκολληθεί.

Το ΥΠΕΝ επανέλαβε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ουδείς κατάφερε να προχωρήσει πέραν του δεύτερου βήματος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και άρα ουδείς ολοκλήρωσε τη διαδικασία, ώστε να λάβει αριθμό πρωτοκόλλου, καθιστώντας εκ νέου ξεκάθαρο ότι δεν υφίσταται θέμα σειράς προτεραιότητας από την περασμένη Τρίτη που πρωτολειτούργησε το σύστημα.

Οι πρώτοι αριθμοί πρωτοκόλλου χορηγήθηκαν χθες και αφορούν αποκλειστικά τις ανωτέρω περιφέρειες για τις οποίες και έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα υποβολής αίτησης.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, συνεχίζεται σήμερα κανονικά η υποβολή αιτήσεων και η ροή των αιτούντων τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κινηθεί σε φυσιολογικά πλαίσια.
Πάντως, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γ. Στασινός ζήτησε νέα αναβολή και δοκιμαστική περίοδο για το πληροφοριακό σύστημα, υποστηρίζοντας ότι χθες συνεχίστηκαν τα προβλήματα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΙΙ», 500 ΑΙΤΗΣΕΙΣ