Εξετάζεται σχέδιο για δελτίο στα καύσιμα
Η ΕΕ εξετάζει «όλες τις πιθανότητες», συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού της κατανάλωσης καυσίμων και της αποδέσμευσης περισσότερου πετρελαίου από τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης, καθώς προετοιμάζεται για έναν «μακροχρόνιο» ενεργειακό κλονισμό λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, όπως δήλωσε ο επίτροπος Ενέργειας της Ένωσης, Νταν Γιόργκενσεν.
«Αυτή θα είναι μια μακρά κρίση… οι τιμές της ενέργειας θα παραμείνουν υψηλές για πολύ καιρό», δήλωσε ο Γιόργκενσεν στη Financial Times, προειδοποιώντας ότι για ορισμένα πιο «κρίσιμα» προϊόντα «αναμένουμε να είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα τις επόμενες εβδομάδες».
Νέα ενεργειακή κρίση
Το κλείσιμο της κρίσιμης θαλάσσιας οδού του Στενού του Ορμούζ και οι επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές στον Κόλπο έχουν δημιουργήσει χάος στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας, προκαλώντας ραγδαία άνοδο των τιμών και φόβους για μακροπρόθεσμη έλλειψη εφοδιασμού.
Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν εκφράσει ιδιαίτερες ανησυχίες σχετικά με τον εφοδιασμό σε καύσιμα αεροσκαφών.
«Η ρητορική που χρησιμοποιούμε και οι λέξεις που χρησιμοποιούμε είναι πιο σοβαρές τώρα από ό,τι ήταν νωρίτερα στην κρίση», δήλωσε ο Γιόργκενσεν. «Σίγουρα η ανάλυσή μας είναι ότι αυτή θα είναι μια παρατεταμένη κατάσταση και οι χώρες πρέπει να είναι σίγουρες ότι… έχουν ό,τι χρειάζονται».
Είπε ότι ενώ η ΕΕ «δεν βρίσκεται ακόμη σε κρίση ασφάλειας εφοδιασμού», οι Βρυξέλλες καταρτίζουν σχέδια για την αντιμετώπιση των «διαρθρωτικών, μακροχρόνιων επιπτώσεων» της σύγκρουσης.
Αυτό περιλαμβάνει την «προετοιμασία για τα χειρότερα σενάρια», ακόμη και αν η Ένωση «δεν έχει φτάσει ακόμη» στο σημείο να χρειαστεί να επιβάλει περιορισμούς σε κρίσιμα προϊόντα όπως το καύσιμο αεροσκαφών ή το ντίζελ.
«Θέλω να πω, καλύτερα να είμαστε προετοιμασμένοι παρά να μετανιώσουμε», είπε ο Γιόργκενσεν.
Λόγω της έως τώρα καθυστέρησης εκ μέρους των Βρυξελλών παρουσίασης συγκεκριμένων μέτρων, τα κράτη-μέλη κινούνται ήδη προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Η Γερμανία, για παράδειγμα, ενισχύει τα αποθέματά της και επενδύει στην επιτάχυνση της ηλεκτροκίνησης και των βιοκαυσίμων. Η Γαλλία, παρά τη σχετική ασφάλεια που της προσφέρει η πυρηνική ενέργεια, καλεί σε περιορισμό της κατανάλωσης. Η Πολωνία επέβαλε πλαφόν στις τιμές καυσίμων και μείωσε τη φορολογία, ενώ εξετάζει ακόμη και φορολόγηση υπερκερδών. Η Ιταλία, από την πλευρά της, προσανατολίζεται σε αποδέσμευση αποθεμάτων και σε ενδεχόμενο δελτίο για μη κρίσιμες χρήσεις, καθώς και σε περιορισμούς μετακινήσεων.
Παρά τις διαφοροποιήσεις, η ανάγκη συντονισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο παραμένει κρίσιμη. Οπως σημειώνει ο Γιόργκενσεν, «πρέπει να διατηρούμε ανοιχτές τις επιλογές μας» και να διασφαλίσουμε ότι η παρέμβαση θα γίνει «στον κατάλληλο χρόνο και με αναλογικό τρόπο». Η εμπειρία της κρίσης του 2022 αποτελεί οδηγό, ωστόσο η τρέχουσα συγκυρία χαρακτηρίζεται πιο σύνθετη και δυνητικά πιο παρατεταμένη, καθιστώντας επιτακτική τη διαρκή ετοιμότητα.
Προτεινόμενα άρθρα
19.07.2026 | 09:44
19.07.2026 | 09:00






