ΕΣΕΕ: Ευχαριστίες στους περιφερειάρχες για τη στήριξη για τις Κυριακές

Έληξε σήμερα η προθεσμία για την έκδοση των αποφάσεων των αντιπεριφερειαρχών σχετικά με την λειτουργία των μικρών καταστημάτων τις Κυριακές και στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν υπήρξε απόφαση για λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων περισσότερες από επτά Κυριακές το χρόνο, υποστηρίζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), που σε ευχαριστήρια επιστολή της προς τους περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες της χώρας σημειώνει ότι μετά τις σχετικές αποφάσεις, «ως γενικό συμπέρασμα μπορεί να εξαχθεί ότι οι Αντιπεριφερειάρχες διαβουλεύτηκαν με τις τοπικές κοινωνίες τους και αποφάσισαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανάλογα με τις ανάγκες των περιοχών τους, που ήταν και το ζητούμενο».

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου με επιστολή της ευχαρίστησε, τόσο τον Πρόεδρο της Ένωσης των Περιφερειών Ελλάδος Γιάννη Σγουρό όσο και τους Περιφερειάρχες – Αντιπεριφερειάρχες της χώρας για τη συνεργασία και την υποστήριξη που έχουν επιδείξει έως τώρα απέναντι στις μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις.

«Η δε προσωπική προτροπή του Προέδρου της ΕΝΠΕ προς τους Αντιπεριφερειάρχες των 8 τομέων της Αττικής έπιασε τόπο, καθώς οι αποφάσεις για το λεκανοπέδιο στο μεγαλύτερο μέρος τους αντανακλούν τις θέσεις της πλειοψηφίας του τοπικού εμπορικού κόσμου που έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά» όπως σημειώνεται στην επιστολή. Η ΕΣΕΕ τονίζει ότι η συγκεκριμένη συγκυρία έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια ευρύτερη και πιο συστηματική συνεργασία ανάμεσα στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος και την ΕΣΕΕ σε πολλά ζητήματα που απασχολούν τη λειτουργία και την ανάπτυξη των εμπορικών επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης δήλωσε σε δημοσιογράφους:

«Ο κύκλος συζήτησης και οριστικής τοποθέτησης των αντιπεριφερειαρχών για τις Κυριακές έκλεισε. Η ΕΣΕΕ οφείλει να τους ευχαριστήσει όλους για τη συνεργασία και τις αποφάσεις τους, οι οποίες ελήφθησαν σύμφωνα με τη αντοχή των εμπόρων και τη δύναμη των καταναλωτών, προτάσσοντας τις ανάγκες της τοπικής τους κοινωνίας και αγνοώντας τις πιέσεις των «εργολάβων» της Κυριακής».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΥΡΙΑΚΕΣ, ΕΣΕΕ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!