Έρχεται υψηλή φορολογία για τα αδήλωτα εισοδήματα

Συνέντευξη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό στο Κόκκινο έδωσε η υφυπουργός Οικονομίας Κατερίνα Παπανάτσιου.

Σχετικά με τα αδήλωτα εισοδήματα η κ. Παπανάτσιου σημείωσε ότι «θα έχουμε πολύ γρήγορα νομοσχέδιο για τα αδήλωτα εισοδήματα. Είναι η τελευταία ευκαιρία, γιατί ο κλοιός των φορολογικών ελέγχων σφίγγει, και δεν μπορούν να κρύβονται πλέον» ενώ ανέφερε πως για το θέμα υπάρχει συνεργασία με άλλες χώρες.

Πρόσθεσε ότι «ήδη υπάρχει μια εφαρμογή πληροφορικής στην ΓΓΔΕ η οποία διασταυρώνει ότι τόκους καταθέσεων υπάρχουν στον καθένα με τα εισοδήματα, αφαιρούνται και κάποια ποσά, και μετά από κάποιο ποσό γίνονται στοχευμένα οι έλεγχοι.»

Για την νομιμοποίησή των αδήλωτων εισοδημάτων ο φόρος θα είναι μεγάλος. «Για μεγάλο φόρο μιλάμε, δεν θα είναι μικρός, δεν θα είναι μικρός σίγουρα, δεν μπορούμε  να το κάνουμε αυτό, θα είναι μεγάλος και ίσως αυτό να είναι αρνητικό για να έρθουν πιο πολλοί» ανέφερε η κα Παπανάτσιου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ, ΑΔΗΛΩΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!