Έριξε «κανόνι» μεγάλη αλυσίδα με κατάστημα στο River West - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
24
Μάρτιος
Back

Έριξε «κανόνι» μεγάλη αλυσίδα με κατάστημα στο River West

Το τέλος της English Home στην Ελλάδα σηματοδότησε το κλείσιμο του καταστήματος της στο River West.

Η αλυσίδα λευκών ειδών, διακοσμητικών και ειδών σπιτιού, που ελέγχεται από τις τουρκικές EHM Magazacilik Sanayi ve Ticaretαιρεία και ΕΗΜ International NV, εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα το 2014, και μέχρι την περίοδο 2018-2019 έφτασε να αριθμεί τα 20 καταστήματα.

Να σημειωθεί ότι η English Home ιδρύθηκε το 2008 από την επιχειρηματική οικογένεια Aydin και εκτός από την Τουρκία, όπου διαθέτει δίκτυο 290 καταστημάτων, έχει αναπτύξει παρουσία στην Ελλάδα αλλά και σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία και Πολωνία, με περισσότερα από 110 καταστήματα στο εξωτερικό ενώ το σήμα έχει επίσημη αναγνώριση από αρμόδιες αρχές σε Τουρκία και Βουλγαρία.

Την περίοδο της πανδημίας, η αλυσίδα άρχισε να περιορίζει τη δραστηριότητά της σταδιακά. Τα περισσότερα καταστήματα ωστόσο έκλεισαν το 2022. Το 2021 οι πωλήσεις ήταν μόλις 1,5 εκατ. ευρώ από 2,5 εκατ. ευρώ το 2020, με ζημιές που άγγιξαν το 1 εκατ. ευρώ και αρνητικά ίδια κεφάλαια ενώ το δίκτυο διατηρούσε 17 καταστήματα, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας. Με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό το 2021 απασχολούνταν στην εταιρεία 37 άτομα από 77 ένα χρόνο πριν.

Η ομάδα διοίκησης της English Home βρέθηκε αντιμέτωπη με προκλήσεις τα τελευταία χρόνια, τόσο λόγω των κρίσεων και της αβεβαιότητας στην αγορά όσο και εξαιτίας διαφορών με ιδιοκτήτες ακινήτων που κινήθηκαν εναντίον της διεκδικώντας μισθώματα αλλά αυτό που κάνει εντύπωση είναι οι συνεχείς αλλαγές στη διαχείριση.

Ενδεικτικά, την πρώτη τριετία διοίκησαν οι Murat Onur Guven, Kursad Duman και Filiz Evren. To 2018 είχε αναλάβει η Ecegul Kangaloglu, που υπέγραψε και τις οικονομικές καταστάσεις του 2017 ενώ το 2019 η διαχείριση πέρασε στην Berna Ogut Akyuz. To 2021 ανακλήθηκαν οι δύο εκ των διαχειριστών Cenk Yarbay και Yusuf Aidin που είχαν αναλάβει στο μεταξύ μαζί με τους Lacin Cenk, Mert Zingi και παρέμειναν οι δύο τελευταίοι.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!