Εργασίες στην Ομβροδεξαμενή από τη ΔΕΥΑ Κω

Ολοκληρώθηκε από τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ το άδειασμα της ομβροδεξαμενής του Χριστού ώστε να ξεκινήσουν άμεσα, για πρώτη φορά, οι εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης της λειτουργίας της.

Εν αναμονή του κλιμακίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο θα εξετάσει την υφιστάμενη κατάσταση και θα καθοδηγήσει τις υπηρεσίες, το άδειασμα αποκάλυψε ένα ακόμα πρόβλημα. Η πολύ μεγάλη συγκέντρωση λάσπης μειώνει αισθητά τις δυνατότητες της ομβροδεξαμενής και αυτό καθιστά επιτακτική την αφαίρεσή της.

Σύμφωνα με την ΔΕΥΑΚ, «η απόλυτη εγκατάλειψη ενός τόσο σημαντικού έργου για την προστασία των υδάτινων πόρων του νησιού, καθ’ όλη την τετραετία Κυρίτση, αναδεικνύει με σκληρό τρόπο και κόστος για τους δημότες πως η προστασία των φυσικών πόρων του νησιού δεν γίνεται με επικοινωνιακές καμπάνιες και εύηχα «σλόγκαν» αλλά απαιτεί καθημερινή δουλειά, αγάπη και αφοσίωση.»

Η ΔΕΥΑΚ εκμεταλλευόμενη την παρουσία των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα προχωρήσει και στην εξέταση του φράγματος της Μεσαριάς, καθώς  δεν έχει συντηρηθεί ποτέ και έτσι επιβάλλεται ο προληπτικός έλεγχος της ορθής λειτουργίας του.

Στις δηλώσεις του ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Λευτέρης Διακογιώργης, επεσήμανε το τεράστιο έργο που παράγει η ΔΕΥΑΚ τα τελευταία τρία χρόνια και ευχαρίστησε τα στελέχη της επιχείρησης που κάτω από μεγάλη πίεση δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους κρατώντας παράλληλα τη ΔΕΥΑΚ οικονομικά ισχυρή ώστε να μην κινδυνεύσει στο μέλλον ο δημόσιος χαρακτήρας της.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ, ΔΕΥΑΚ, ΟΜΒΡΟΔΕΞΑΜΕΝΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!