Έργα 5.7 εκατ. ευρώ δρομολογεί η ΔΕΥΑ Καρδίτσας

Έργα υποδομής συνολικού προϋπολογισμού 5.735.000 € περίπου έχει δρομολογήσει η ΔΕΥΑ Καρδίτσας, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο διαθέσιμες χρηματοδοτικές πηγές για την αναβάθμιση, επέκταση και εκσυγχρονισμό των δικτύων της.

Το έργο αποχέτευσης Ομβρίων στον οικισμό Μαύρικα

Στις 16/7  υπογράφηκε  μεταξύ του Δημάρχου και Προέδρου της ΔΕΥΑΚ κ. Κων/νου Παπαλού και του αναδόχου σύμβαση για την κατασκευή του έργου αποχέτευσης Ομβρίων στον οικισμό Μαύρικα, προυπολογισμού 437.148,15€ .
Το έργο που  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Περιφερειακού Προγράμματος Θεσσαλίας στο ΕΣΠΑ / Άξονας 4 / ΚΘΠ 54 : έργα σε οικισμούς ΡΟΜΑ, με βάση την υπογραφείσα σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 6 μήνες.

Στα πλαίσια του έργου προβλέπεται η κατασκευή του δικτύου ομβρίων οικισμού Μαύρικα Καρδίτσας με την τοποθέτηση αγωγών συνολικού μήκους 1841 μ. και 90 φρεατίων υδροσυλλογής για την προστασία  από πλημμυρικές συνθήκες.
Τα οφέλη που αναμένονται από την υλοποίηση και τη λειτουργία της πράξης είναι

•η βελτίωση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος

•η βελτίωση του επιπέδου ζωής των κατοίκων στον οικισμό Μαύρικα

•η προστασία της δημόσιας υγείας.

Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού , σε συνδυασμό με την ήδη υφιστάμενη εργολαβία του Δήμου που αφορά τα έργα οδοποιίας του οικισμού, θα επιλυθεί το σοβαρότατο πρόβλημα πλημμυρικών καταστάσεων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής κάθε χειμώνα.

Το έργο του τηλεελέγχου του δικτύου ύδρευσης

Επίσης στις 26/ 7 υπογράφθηκε η σύμβαση για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΔΙΑΡΡΟΩΝ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΛΕΓΧΟΥ  ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ» ύψους 1.545.931,65 €.

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον Αειφόρος Ανάπτυξη (Ταμείο Συνοχής- Εθνικοί Πόροι), Άξονας προτεραιότητας 2: Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων.

Από την υλοποίηση του έργου αυτού τα αναμενόμενα οφέλη είναι:

-Περιορισμός του ποσοστού των απωλειών του νερού

-Η πλήρης και σαφής γνώση των παραμέτρων λειτουργίας του δικτύου σε μόνιμη βάση

-Η δυνατότητα άμεσης επέμβασης για τον εντοπισμό και την επιδιόρθωση των διαρροών

-Η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες

-Η βέλτιστη λειτουργία του δικτύου με παράλληλη εξοικονόμηση του ενεργειακού και υδατικού πόρου

-Περιορισμός άσκοπης σπατάλης πόσιμου ύδατος με τη χρήση συστημάτων ρύθμισης πίεσης

-Περιορισμός δαπανών συνεργείων από την μείωση των βλαβών

Το έργο « Μονάδα σταθεροποίησης/υγιεινοποίησης ιλύος στην ΕΕΛ Καρδίτσας»

Τέλος αναμένεται άμεσα απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον Αειφόρος Ανάπτυξη (Ταμείο Συνοχής- Εθνικοί Πόροι), Άξονας προτεραιότητας 4: Προστασία εδαφικών συστημάτων & διαχείριση στερεών αποβλήτων, του έργου « Μονάδα σταθεροποίησης/υγιεινοποίησης ιλύος στην ΕΕΛ Καρδίτσας» προϋπολογισμού 3.751.500 € .
Με το έργο αυτό θα γίνεται ασφαλής διάθεση και αξιοποίηση της παραγόμενης ιλύος, στη γεωργία   ως εδαφοβελτιωτικό, με αποτέλεσμα τόσο την προστασία της δημόσιας υγείας και της ποιότητας των εδαφικών συστημάτων και υπόγειων υδροφορέων , όσο και  οικονομικά οφέλη για τους καλλιεργητές.

Δήλωση του κ. Κ. Παπαλού

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Κων. Παπαλός, σχετικά με τα σημαντικά έργα που δρομολογούνται δήλωσε τα εξής:

« Η ΔΕΥΑΚ από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, έχει υλοποιήσει ένα τεράστιο έργο υποδομής στα όρια ευθύνης της, το οποίο συνετέλεσε στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.


Παρά την πολύ δύσκολη συγκυρία, η ΔΕΥΑΚ με την μεθοδική και συστηματική προσπάθεια των εργαζομένων και με την υποστήριξη της Διοίκησης διεκδικεί και επιτυγχάνει την χρηματοδότηση και την υλοποίηση σημαντικών νέων έργων, προϋπολογισμού 5.735.000 € που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση, επέκταση και εκσυγχρονισμό των δικτύων της προς όφελος των πολιτών.


Στα παραπάνω έργα θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και το μεγάλο έργο κατασκευής δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στην Τοπική Κοινότητα Αρτεσιανού προϋπολογισμού 5.387.400 € που ολοκληρώνεται, καθώς  και το αίτημα ένταξης του έργου κατασκευής δικτύου ακαθάρτων 4.200 μ στις επεκτάσεις της συνοικίας των Καμινάδων προϋπολογισμού 1.002.450€.»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΡΓΑ, ΔΕΥΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!