Έρευνα: οι τιμές πώλησης των ακινήτων στην Αττική (πίνακας)

Πρόσβαση σε φθηνότερο… κεραμίδι και μάλιστα σε προνομιούχες περιοχές της Αττικής έχουν πλέον οι υποψήφιοι αγοραστές. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από έρευνα της Nova Real Estate, η οποία αποτυπώνει τη μέση τιμή πώλησης κατοικιών όλων των ειδών από το 1980 μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2014.

«Η σωρευτική πτώση άνω του 50% στις τιμές των ακινήτων αποσβένει κάθε είδους φορολογική επιβάρυνση, με καθαρό όφελος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για τους σημερινούς υποψήφιους αγοραστές», τονίζει ο γενικός διευθυντής της Nova Real Estate, κ. Μιλτιάδης Επιθυμιάδης και προσθέτει:«Υπό αυτό το πρίσμα, κάθε αγορά ακινήτου κρίνεται ελκυστική».

Με βάση τις 510 συναλλαγές, που πραγματοποίησε η Nova Real Estate, από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 έως και το πρώτο εξάμηνο του 2014, η μέσι τιμή κυμαίνεται από 2.500-3.500 ευρώ στη Φιλοθέη, από 2.000-2.200 ευρώ σε Βριλήσσια, Δροσιά, Ηράκλειο, Ηλιούπολή, Θρακομακεδόνες, και Μελίσσια και από 1.800 έως 2.100 ευρώ στην Αγία Παρασκευή.

Μολονότι οι τιμές δεν είναι αισθητά χαμηλές, για τις συγκεκριμένες περιοχές, ωστόσο, κρίνονται από την αγορά ως άκρως ελκυστικές.

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΡΕΥΝΑ, ΑΚΙΝΗΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!