Έρευνα για παραβίαση της νομοθεσίας από τράπεζες σε βάρος δανειοληπτών

Συνεχίζεται η δικαστική έρευνα για την παραβίαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας από τις τράπεζες. Μετά την έγγραφη καταγγελία του Συλλόγου Δανειοληπτών- Προστασίας Καταναλωτών Βόρειας Ελλάδας ,στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Η παραγγελία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε η έρευνα η οποία ανατέθηκε στην ΙΑ’ Πταισματοδίκη. Ως πρώτος και μοναδικός  μάρτυρας κλήθηκε να καταθέσει ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών- Προστασίας Καταναλωτών Βόρειας Ελλάδας Χαράλαμπος Περβανάς ο οποίος προσκόμισε  στοιχεία για συγκεκριμένα πραγματικά περιστατικά .
Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε αντεισαγγελέα Πρωτοδικών. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η εισαγγελική λειτουργός επέστρεψε τη δικογραφία στην ΙΑ’ Πταισματοδίκη για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, ζητώντας να ληφθούν καταθέσεις απ’ όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
Με αφορμή τα παραπάνω ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος  Χαράλαμπος Περβανάς δήλωσε τα εξής:
«Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και βρίσκεται σε εγρήγορση έτσι ώστε να είναι σε θέση να καταγγείλει, ανά πάσα στιγμή, οποιαδήποτε αυθαιρεσία των τραπεζών αναφερθεί από δανειολήπτες – μέλη του συλλόγου».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ, ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!