Έρχονται αυξήσεις στις τιμές της βενζίνης

Αν συνεχιστούν οι αυξήσεις στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου η βενζίνη στα νησιά ενδέχεται να φτάσει στα 2 ευρώ ανά λίτρο και το πετρέλαιο θέρμανσης στα 1,40 ευρώ, σύμφωνα με τους έλληνες πρατηριούχους, στον απόηχο των επιθέσεων σε δύο πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Σαουδική Αραβία.

Ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ Γιώργος Ασμάτογλου σημείωσε πως η αύξηση της τιμής του αργού θα επηρεάσει σειρά αγροτικών προϊόντων, στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο.

Στον ιστότοπό της η ΠΟΠΕΚ αναφέρει πως περιμένει «σημαντική αύξηση» στις τιμές όλων των καυσίμων αύριο Τετάρτη.

Την Δευτέρα, όταν έλαβε χώρα η μεγάλη άνοδος στην τιμή του αργού, η μέση τιμή της βενζίνης στην επικράτεια έμεινε σταθερή σε γενικές γραμμές σταθερή σε σχέση με την Κυριακή.

Η μέση τιμή της αμόλυβδης 95 οκτανίων ήταν αμετάβλητη στα 1,589 ευρώ ενώ η αμόλυβδη 100 οκτανίων αυξήθηκε ελαφρά στα 1,815 ευρώ, έναντι 1,809 την Κυριακή, σύμφωνα με το τακτικό δελτίο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Αυτή την περίοδο δεν καταγράφεται κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, όμως η εικόνα θα αλλάξει όσο πλησιάζει ο χειμώνας.

Χθες η τιμή της ποικιλίας Brent έκλεισε στα 69,02 δολάρια ανά βαρέλι, αυξημένη κατά σχεδόν 15%. Σήμερα κινείται ελαφρώς πτωτικά.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΙΜΗ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ, ΒΕΝΖΙΝΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!