Έρχεται το μίνι κατάστημα της ΙΚΕΑ στην Αθήνα

Μέχρι το τέλους του έτους αναμένεται να λειτουργεί στο κέντρο της Αθήνας το δεύτερο κατάστημα με το νέο concept της ΙΚΕΑ.

Πρόκειται για μικρότερα καταστήματα εντός αστικού ιστού που θα συνεχίσει να αναπτύσσει το επόμενο διάστημα ο Όμιλος Fourlis.

Έτσι, μετά το πρώτο «μίνι» ΙΚΕΑ, 2.000 τ.μ που άνοιξε τις πόρτες του στις αρχές του έτους στον Πειραιά, τα πλάνα του Ομίλου περιλαμβάνουν για φέτος, τη δημιουργία ακόμη δύο, το ένα στη Σόφια της Βουλγαρίας τις επόμενες μέρες και το άλλο στην Αθήνα έως το τέλος του έτους.

Για το κατάστημα της Αθήνας σύμφωνα με όσα επισημαίνει στο insider.gr ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Fourlis, Γιώργος Αλεβίζος, λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές εντός των επόμενων ημερών σχετικά με την περιοχή που θα λειτουργήσει, εντός του αστικού ιστού και αυτό όπως του Πειραιά, σε αντίθεση με τα μεγάλα ΙΚΕΑ που είχαμε γνωρίσει έως σήμερα. Ο ίδιος σημείωσε πάντως πως θα πρόκειται για μία «ευχάριστη έκπληξη» σχετικά με το συγκεκριμένο κατάστημα. Το μίνι ΙΚΕΑ της Αθήνας αναμένεται να ανοίξει πιθανότατα τον Νοέμβριο.

Τα καταστήματα σε Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης

Έως το 2022 αναμένεται επίσης η λειτουργία των δύο μεσαίων ΙΚΕΑ, σε χώρους 5.500-7.500 τ.μ σε Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης. Σύμφωνα με τον κ. Αλεβίζο τα συγκεκριμένα καταστήματα θα καλύπτονται κατά 60% από χώρους του ΙΚΕΑ ενώ για το υπόλοιπο 40% θα αναλάβει την ανάπτυξη τους με μισθώσεις η νέα εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων του Ομίλου, Trade Estates.

Η σύσταση της Trade Estates εγκρίθηκε τη 12η Ιουλίου από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας να ανέρχεται σε 173.527.378 εκατ. ευρώ. Στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της συμπεριλαμβάνονται όλα τα υφιστάμενα ιδιόκτητα ακίνητα της Fourlis τα οποία χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία των ΙΚΕΑ, τα κέντρα εφοδιαστικής αλυσίδας στο Σχηματάρι και τα Οινόφυτα, καθώς και επενδυτικό ακίνητο λιανικής του Ομίλου στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η Trade Estates θα αναλάβει και την επένδυση ύψους 55 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία retail park στο Ελληνικό, συνολικής επιφάνειας 30.000 τ.μ. καθώς πριν από περίπου έναν μήνα «μπήκαν» οι υπογραφές μεταξύ της Lamda Development και του ομίλου Fourlis. Η κατασκευή του αναμένεται να ολοκληρωθεί στην πρώτη πενταετή φάση υλοποίησης της επένδυσης στο Ελληνικό, ενώ θα φιλοξενηθούν τόσο τα εμπορικά «σήματα» του ομίλου Fourlis (ΙΚΕΑ, Intersport, Athlete’s Foot) όσο και άλλα σήματα γνωστών εταιρειών.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, IKEA, ΜΙΝΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]