Επιχειρηματίες από ΗΠΑ και Κίνα επισκέφθηκαν τον Δήμο Μαρώνειας- Σαπών

Δύο επιχειρηματίες βιομηχανικών κολοσσών με έδρα τις ΗΠΑ και την Κίνα επισκέφθηκαν τον Δήμο Μαρώνειας – Σαπών . Πρόκειται για τον πρόεδρο της αμερικανικής εταιρείας «Hilux» και «Sound Off» Μark Litke και τον Marketing Director του κινεζικού ομίλου «Foxconn» Eric Cho, που δραστηριοποιούνται στις υψηλές τεχνολογίες.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Νικόλαος Αγγελίδης, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της «Dasteri A.E.», Γιάννης Δαστερίδης και Βασίλης Δαστερίδης, η εταιρεία των οποίων θα αναλάβει τη διεκπεραίωση toy επενδυτικού πλάνου της «Hilux» και της «Foxconn» στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης.

O Δήμος Μαρώνειας – Σαπών είναι ο πρώτος δήμος της Ελλάδας που εμπιστεύθηκε την τεχνολογία της εταιρείας «Hilux» και τοποθέτησε φωτιστικά χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης LED, σε οικισμούς του.

Μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών Ηλίας Ιωαννάκης επεσήμανε ότι:«Είναι μεγάλη τιμή για τον δήμο μας αυτή η επίσκεψη. Σαν δημοτική αρχή πιστεύουμε στις νέες τεχνολογίες οι οποίες οδηγούν και σε οικονομία χρημάτων, ιδιαίτερα σημαντικός στόχος σε αυτές τις εποχές και ελπίζουμε ότι αυτή η επιλογή θα αποτελέσει έναυσμα ώστε η νέα επιχειρηματική κίνηση που σκοπεύουν να κάνουν οι κολοσσοί «Hilux» και «Foxconn», να έχει σαν επίκεντρο την περιοχή μας. ».

Σημειωτέον ότι οι εκπρόσωποι των δυο επιχειρηματικών κολοσσών, με κύκλο εργασιών 108,3 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2012 και 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους, ανέπτυξαν στον δήμαρχο το επενδυτικό τους πλάνο για νέα συνεργασία με ελληνική κατασκευαστική εταιρεία φωτιστικών, η οποία δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στη Θράκη.

Ο ιδιοκτήτης της αμερικανικής εταιρείας «Hilux»  Mark Litke δήλωσε: «Έχω έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα. Ήδη η εταιρεία μου συνεργάζεται με την εταιρεία «Dasteri» της οικογένειας Δαστερίδη από την Αλεξανδρούπολη. Ξεκινάμε μια νέα συνεργασία με την συμμετοχή και του ομίλου «Foxconn», η οποία θα δώσει μια επιχειρηματική ευκαιρία και στην Ελλάδα, εφόσον συμμετέχει και η «Dasteri», αν και το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα είναι δύσκολο. Ελπίζω να βγει κάτι θετικό.

Μου έκανε εντύπωση η ανταπόκριση του δήμου Μαρώνειας – Σαπών στην τοποθέτηση προϊόντων της εταιρείας μας. Αυτό φανερώνει ότι η διοίκησή του και ο δήμαρχος έχουν όραμα και βλέπουν μπροστά. Δεν έχει σημασία που ο δήμος αυτός είναι μικρός. Άλλωστε τα μεγάλα ταξίδια, ξεκινούν με ένα βήμα».

Ο marketing director του κινεζικού ομίλου «Foxconn» Eric Cho, εταιρεία που κατασκευάζει τα I-phone της Apple, δήλωσε: «Για πρώτη φορά επισκέπτομαι την Ευρώπη και την Ελλάδα φυσικά και αυτό ήταν ένα όνειρο μου μια και τόσο η ιστορία της Ελλάδας όσο και της Κίνας είναι πυλώνες του παγκόσμιου πολιτισμού. Θέλουμε μέσα από τη συνεργασία των εταιρειών μας να δημιουργήσουμε όχι μόνο ελπίδα αλλά και προοπτικές για την χώρα σας. Θα κάνουμε μέσα από συζητήσεις το πρώτο σταθερό βήμα για να ακολουθήσουν τα επόμενα που θα είναι κάτι μεγάλο με πανευρωπαϊκή εμβέλεια».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΥΠΑ, ΚΙΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ, ΥΨΗΛΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!