Επιπλέον 3 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στον κρατικό προϋπολογισμό

κρούσματα

Την αύξηση κατά  3 δις ευρώ των πιστώσεων του κρατικού προύπολογισμού προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα μέτρα στήριξης λόγω της πανδημία του κορωνοϊού, προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στην Βουλή.

Με το εν λόγω νομοσχέδιο εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος και για το φορολογικό έτος 2020 (ίσχυε για το 2019) οι αγρότες κανονικού καθεστώτος , για τους οποίους έχουν παρέλθει τα πρώτα 5 έτη από την ημερομηνία τήρησης βιβλίων ένταξης τους στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ καθώς και οι αλιείες παράκτιας αλιείας, που εκμεταλλεύονται αλιευτικά σκάφη μέχρι 12 μέτρων.

Επιπλέον, παρατείνεται ο χρόνος αναστολής εως 31.12.2021 (λήγει 30.6.2021) της υποχρέωσης καταβολής στο ελληνικό δημόσιο ποσοστού 5% των νοσηλίων που εισπράττουν όλες οι ιδιωτικές Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης.

Επίσης, θεσπίζεται η δυνατότητα χορήγησης ενίσχυσης, ως μέτρου στήριξης με μορφή «αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού» σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού. Οι όροι και οι προϋποθέσεις της ενίσχυσης θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση.

Τέλος, ορίζεται ότι τα κατώτατα όρια σύνταξης του ΙΚΑ και του Δημοσίου, εξακολουθούν να ισχύουν τόσο για την απονομή της σύνταξης όσο και για την κρίση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος των μελών των οικογενειών των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης συνταξιούχων ΟΓΑ και των Λογοτεχνών – Καλλιτεχνών, αντίστοιχα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΠΑΝΔΗΜΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!