Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Αλλαγή με την αίτηση στο gov.gr - Τι αφορά - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
8
Αύγουστος
Back

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Αλλαγή με την αίτηση στο gov.gr – Τι αφορά

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφορικά με το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» για επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών.

Οι αιτήσεις που υποβάλλονται με καταιγιστικούς ρυθμούς συνεχίζονται και το ενδιαφέρον του κόσμου να αλλάξει τις παλιές ενεργοβόρες συσκευές του μεγάλο.

Σήμερα άνοιξαν άλλα δύο ΑΦΜ για αίτηση ΕΔΩ. Έτσι από σήμερα κάνουν αίτηση τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3,4,5,6,7,8 και αναμένονται αύριο, Σάββατο, άλλα δύο το 9 και το 0.

Έκτακτη ανακοίνωση για επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών

Υπενθυμίζεται πως οι συσκευές τις οποίες μπορείτε να ανακυκλώσετε είναι οι εξής τρεις

  • Ψυγεία
  • Κλιματιστικλα
  • Καταψύκτες

Στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε δίνονται αναλυτικά οι οδηγίες για τις συσκευές που αλλάζουν, ωστόσο σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα μία έκτακτη ανακοίνωση αναφορικά με τα ψυγεία.

«Επισημαίνεται ότι ψυγεία που έχουν κατασκευαστεί προ του 1993 δύναται να ανακυκλωθούν στο πλαίσιο του παρόντος Προγράμματος, ακόμα και αν δε φέρουν ενεργειακή ετικέτα.

Η συγκεκριμένη κατηγορία ψυγείων συμμορφώνεται με την ενεργειακή οδηγία 92/75/22.09.92 που αναφέρεται στον Οδηγό του Προγράμματος και συγκεκριμένα, με το σημείο 5 του άρθρου 1 της οδηγίας αυτής».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!