Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει η προθεσμία για υποβολή δικαιολογητικών -Πότε οι πληρωμές (ημερομηνίες)

Μέχρι την Τετάρτη 31 Μαΐου έχουν περιθώριο για να καταθέσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, «myΘερμανση», τα δικαιολογητικά για το επίδομα θέρμανσης της περιόδου 2022-2023, προκειμένου να εισπράξουν τα ποσά που δικαιούνται έως τα μέσα Ιουνίου.

Αμέσως μετά θα κάνουν αιτήσεις και όσοι καταναλωτές χρησιμοποιούν τηλεθέρμανση για να ζεσταθούν. Αν και κλείνει, όμως, έτσι ο κύκλος των χορήγησης επιδόματος θέρμανσης για την περίοδο 2022-2023, σε πολλές περιοχές στη Βόρειο Ελλάδα (Γρεβενά, Κόνιτσα, Φλώρινα κλπ) εξακολουθούσαν και τον Μάιο ακόμα να κάνουν χρήση θέρμανσης, καθώς ο καιρός θύμιζε φθινόπωρο και οι θερμοκρασίες ήταν αρκετά χαμηλές για την εποχή -και ιδιαίτερα τη νύχτα.

Για τους καταναλωτές φυσικού αερίου πάντως, οι δικαιούχοι θα πρέπει να καταχωρήσουν στο myΘέρμανση τα δικαιολογητικά αγορών για καταναλώσεις από 1ης Οκτωβρίου 2022 έως 31η Μαρτίου 2023, εφόσον το παραστατικό πληρωμής έχει ημερομηνία έκδοσης έως και τις 16 Μαΐου 2023. Οι πληρωμές ολοκληρώνονται μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Αντίστοχα για τους χρήστες τηλεθέρμανσης, επιτρέπεται η καταχώρηση δικαιολογητικών αγορών έως τις 15 Ιουλίου, με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής μέχρι τις 30 Ιουνίου. Σε αυτούς το ποσό του επιδόματος θέρμανσης καταβάλλεται έως τις 10 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται πως το φετινό επίδομα θέρμανσης κυμαίνεται από 100 ευρώ έως και 800 ευρώ. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται στα 1.000 ευρώ κυρίως για κατοίκους περιοχών που οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές. Η τελευταία πληρωμή επιδόματος θέρμανσης πραγματοποιήθηκε στις 27 Απριλίου, οπότε και πάνω από 287.000 δικαιούχοι είδαν τα ποσά που δικαιούνταν στους τραπεζικούς τους λογαριασμού.

Μέχρι τώρα το ποσό που έχει καταβληθεί για τη χειμερινή περίοδο 2022-2023 ανέρχεται σε 272,2 εκατ. ευρώ, με τη συνολική δαπάνη να φτάνει τα 300 εκατ. ευρώ.

 

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

Recent Posts

Βρετανικό Μουσείο: Θα συνεχίσουμε να μιλάμε με την Αθήνα για τα Γλυπτά

Στον απόηχο του διπλωματικού επεισοδίου που προκάλεσε η ακύρωση από τον Ρίσι Σούνακ της συνάντησης με τον…

5 λεπτά ago

«Καλάθι Χριστουγέννων» και «Καλάθι Άγιου Βασίλη»: Πότε έρχονται, τί περιλαμβάνουν

"Ανάσα θα δώσει φέτος τα Χριστούγεννα στους καταναλωτές το «Καλάθι Χριστουγέννων» και το «Καλάθι Άγιου…

10 λεπτά ago

Πόθεν Έσχες: Ο δήμαρχος που έμεινε με ένα ακίνητο

Εισοδήματα 44.949,91 ευρώ ευρώ, μαζί με την σύζυγό του, δηλώνει στο Πόθεν Έσχες ο Δήμαρχος…

12 λεπτά ago

Απεργιακό διήμερο γιατρών και υγειονομικών

Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση κατεβαίνει ο κλάδος των νοσοκομειακών γιατρών στις 29 και 30 Νοεμβρίου,…

14 λεπτά ago

Χαμάς: Kάλεσε τον Έλον Μασκ να επισκεφτεί τη Γάζα

Πρόσκληση στον Έλον Μασκ να επισκεφθεί τη Λωρίδα της Γάζας - μετά από την παρουσία του στο…

15 λεπτά ago

Το σημερινό πρόγραμμα Μητσοτάκη, Κασσελάκη, Ανδρουλάκη

-Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10:00, θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου…

25 λεπτά ago