Έως 27 Μαρτίου τα σχέδια υπουργείων-φορέων για την κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου

Έως τις 27 Μαρτίου θα πρέπει τα Υπουργεία και οι φορείς του Δημοσίου να υποβάλουν τα σχέδια τους για την κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019 – 2022, σύμφωνα με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.

Στην εγκύκλιο περιλαμβάνονται αναλυτικές οδηγίες προς όλους τους φορείς του Δημοσίου για τα στοιχεία που πρέπει να υποβάλλουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σημειώνεται ακόμα ότι το Μακροπρόθεσμο θα περιλαμβάνει την περιγραφή και αξιολόγηση των δημοσιονομικών αποτελεσμάτων των δύο προηγούμενων ετών (2016-2017), καθώς και τις προβλέψεις των δημοσιονομικών προοπτικών για

  • το τρέχον έτος (2018),
  • το έτος προϋπολογισμού (2019) και
  • τα τρία επόμενα έτη (2020-2022).

Επισημαίνεται χαρακτηριστικά προς τους φορείς ότι «η χώρα έχει δεσμευθεί στην υλοποίηση συγκεκριμένων δημοσιονομικών στόχων για την περίοδο 2018 – 2022, οι οποίοι προβλέπουν την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ».

Μεταξύ άλλων, με την εγκύκλιο καλούνται όλοι οι φορείς πέραν των στοιχείων εσόδων – εξόδων να καταγράφουν σε ειδική σειρά και το ύψος των συσσωρευμένων απλήρωτων υποχρεώσεων με διάκριση προς τρίτους και μη, στο τέλος του προηγούμενου έτους κατά τον ίδιο τρόπο που κοινοποιούν τα στοιχεία αυτά και στην ΕΛΣΤΑΤ.

Όπως αναφέρεται, στο ύψος των συσσωρευμένων οφειλών «θα καταγράφονται όλες ανεξαιρέτως οι απλήρωτες υποχρεώσεις, ασχέτως αν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ή όχι. Επίσης, θα γίνεται πρόβλεψη για το εκάστοτε ύψος των απλήρωτων υποχρεώσεων για κάθε έτος της περιόδου 2018 – 2022».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΦΟΡΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ, ΣΧΕΔΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!