Η Ένωση Ελληνικών τραπεζών αναζητά νέο ρόλο

Ενεργό ρόλο θέλει να παίξει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών συμβάλλοντας με ιδέες στο θέμα διαχείρισης των κόκκινων δανείων και του εξωδικαστικού συμβιβισμού. Είναι ενδεικτικό ότι σημαντικά στελέχη του κλάδου συμμετέχουν σε μια νεοσύστατη επιτροπή της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για τα «κόκκινα» δάνεια, προκειμένου να συντονιστούν οι προσπάθειες των τραπεζών στο θέμα αυτό, αλλά και στα ανοικτά ζητήματα που άπτονται του νομοθετικού πλαισίου. Μάλιστα σήμερα θα συνεδριάσει η επιτροπή  αυτή για να καταγράψει ένα πλαίσιο πάνω σε θέματα όπως η νομική κάλυψη των στελεχών που αποφασίζουν αναδιαρθρώσεις, η εκδίωξη μετόχων που δεν συνεργάζονται και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, που θα αποτελέσει ένα «μπούσουλα» προτάσεων προς την πολιτεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος Πρόεδρος της Ένωσης, Νίκος Καραμούζης, επιδιώκει να αναβαθμίσει το ρόλο της ως θεσμικού εκπροσώπου του κλάδου, Με την εκτίμηση ότι ο χώρος θα πρέπει να έχει μια ενεργή παρέμβαση εξετάζεται το πώς θα αποκτήσει η Ένωση καλή επικοινωνία με τους Ευρωπαϊκούς Εποπτικούς Θεσμούς, αλλά και με τις αρχές στην Ελλάδα. Έτσι ακόμη και το άνοιγμα γραφείου στη Φρανκφούρτη είναι στα πλάνα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ, ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΑΝΑΖΗΤΑ, ΝΕΟΣ ΡΟΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!