Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Ανάσα σωτηρίας η επαναλειτουργία της αγοράς

tv 100

«Οι επανειλημμένες εκκλήσεις του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης προς την Κυβέρνηση αλλά και προς την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για άνοιγμα της αγοράς της πόλης μας, εισακούστηκαν.», τονίζει ο Εμπορικός Συλλογος σε ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα:

Το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη ανοίγει από το Σάββατο 24 Απριλίου 2021 με τη μέθοδο της παραλαβής εντός καταστήματος (click inside).

Επισημαίνεται ότι είναι υποχρεωτική η ανάρτηση στην πρόσοψη του καταστήματος, με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο, του μέγιστου αριθμού πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα τηρουμένης της αναλογίας ενός (1) ατόμου ανά 25τ.μ. για επιχειρήσεις έως 500 τ.μ. και ενός (1) ατόμου ανά 100 τ.μ. για κάθε επιπλέον 100 τ.μ. για επιχειρήσεις άνω των 501τ.μ.

Η απόσταση που θα τηρείται μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία, είναι 2 μέτρα.

Τώρα που το λιανεμπόριο αρχίζει πάλι να λειτουργεί, είναι πολύ σημαντικό τόσο οι έμποροι όσο και οι καταναλωτές να τηρήσουν ευλαβικά όλα τα μέτρα προστασίας κατά του covid-19 (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, χρήση αντισηπτικού), ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα εξάπλωσης του ιού.

Θα πρέπει να αποδείξουμε για μια ακόμη φορά ότι, όταν είμαστε πολύ προσεκτικοί και σεβόμαστε τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο κλάδος του λιανεμπορίου που τόσο έχει πληγεί, μπορεί να αποτελέσει σανίδα κοινωνικής εκτόνωσης, χωρίς να κινδυνεύει η δημόσια υγεία.

Αναμένεται η σχετική υπουργική απόφαση την οποία θα λάβετε μόλις δημοσιευτεί.

Η επαναλειτουργία της αγοράς αποτελεί ανάσα σωτηρίας και ελπίδα για σύντομη επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο αγώνας για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων συνεχίζεται.

Κερδίσαμε μια μάχη.

Είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε τα καταστήματά μας ανοιχτά αν είμαστε όλοι προσεκτικοί και υπεύθυνοι.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]